Căutare Live

Blasfemie? Sute de biserici au fost demolate în China, iar numeroase bilblii au fost confiscate

Sute de biserici au fost demolate și numeroase biblii și cărți bisericești au fost confiscate în China, în contextul în care partidul comunist continuă să intensifice controlul asupra libertății religioase în această țară.

Sute de biserici au fost demolate și numeroase biblii și cărți bisericești au fost confiscate în China, în contextul în care partidul comunist continuă să intensifice controlul asupra libertății religioase în această țară.

Noi legi au fost adoptate pentru a monitoriza activitățile religioase în provincia chineză Henan, unde există una dintre cele mai mari populații de creștini din China.

Sub conducerea președintelui Xi Jinping, cel mai puternic lider chinez după Mao Zedong, credincioșii își văd libertățile diminuate drastic.

Experți și activiști spun că în timp ce Xi Jinping își consolidează puterea, acesta este responsabil pentru cea mai severă suprimare sistematică a creștinismului în China de când libertatea religioasă a fost scrisă în 1982 în constituția țării.

Guo, un negustor chinez în vârstă de 62 de ani, a așteptat aproape întreaga sa viață pentru a-și vedea îndeplinit visul de a construi o biserică. El a reușit să o construiască, din cărămidă, cu suficient spațiu pentru 200 de credincioși.

Însă, în luna martie, aproximativ 12 polițiști și oficiali au făcut un raid în această biserică și au alungat enoriașii. Ei au ordonat să fie înlăturate crucea și picturile care reprezentau Cina cea de Taină și versuri din biblie. În plus, aceștia au cerut să nu mai aibă loc slujbe până când fiecare persoană care participă, inclusiv biserica, sunt înregistrate la gvern.

În ultimele câteva luni, sute de biserici private au fost închise de guvern, potrivit Daily Mail.

„Liderii chinezi au fost întotdeauna suspicioși cu privire la provocarea ori amenințarea politică pe care ar reprezenta-o creștinismul în fața regimului comunist. Sub conducerea lui Xi, această teamă a inflirtrării Occidentului s-a intensificat și a devenit mai puternică decât oricând”, a spus un protestant student la religie de la Universitatea Duke, intervievat de Associated Press.

În general, oficialii au tolerat bisericile protestante care au apărut în mod independent față de Consiliul Creștin oficial. Însă, în acest an, aceștia au adoptat o abordare mai severă, menționând o „reformă majoră”.

Potrivit unui oficial dintr-o localitate din provincia Jiangxi, în noiembrie, localnicii creștini au fost convinși să înlocuiască posterele cu Iisus sau crucea din locuințele lor cu portrete ale lui Xi Jinping.

„Prin intermediul reformei noastre majore, ei au făcut acest lucru de bună voie, Mișcarea are în centrru familiile creștine sărace. Le-am educat să creadă în știință și nu în superstiție, făcându-le să creadă în partid”, a spus Qi Yan, membru al comitetului partidului din acea localitate.

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
femeie care curata faianta din casa cu o carpa crem
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
femeie care a atins cu degetul un mobilier plin de praf
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Mai multe articole

„Xi nu vrea ca oamenii să fie loiali bisericii, deoarece vrea ca aceștia să fie loiali partidului sau, mai exact, lui însuși”, a explicat Willy Lam, un expert în politică de la Universitatea Chineză din Hong Kong.

De altfel, în 2016, Xi Jinping a spus în cadrul unei slujbe religioase: „Trebuie neaparat să ne apărăm împotriva infiltrărilor străine prin căi religioase”.

Cei care se opun suportă consecințele.

După ce Jin Mingri, un pastor cunoscut de la biserica Zion din Beijing a refuzat cererea autorităților locale de a instala camera de supraveghere în incintă, poliția a chestonat în mod individual sute de enoriași.

În plus, unele dintre aceste persoane, cărora le-a fost cerut să părăsească biserica Zion, au rămas fără locuri de muncă sau au fost dați afară din apartamentele pe care le închiriau, după ce poliția le-a intimidate șefii sau proprietarii locuințelor.

Un incident similar a avut loc în Zhengzhou, capitala provinciei Henan, unde o biserică la care mergeau aproximativ 100 de enoriași a fost demolată. Bibliile și computerele au fost confiscate, iar câțiva enoriași tineri, inclusiv o adolescentă în vârstă de 14 ani, au fost reținuți de poliție pentru peste 10 ore.

Marți, presa din China a anunțat că toate „instituțiile religioase” din țară sunt obligate să arboreze drapelul național, într-o mișcare de asmiliare a religiilor în societatea socialistă. Prin această regulă se încearcă creșterea respectului pentru drapel – un simbol al îmbrățișării comunismului de către China în anul 1949.

Anunțul autorităților în legătură cu cel mai grav incendiu din istoria Californiei! Va continua să ardă până la sfârșitu... Fenomenul neobişnuit care pune stăpânire peste Europa. TORNADĂ DE FOC face ravagii! Urmează România?...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri