Bonusuri de vacanță de până la 500 de euro! Cine va primi bani ca să meargă în concediu

Cetățenii italieni vor primi de la stat bonusuri de vacanță de până la 500 de euro, într-o măsură menită să susțină sectorul turistic afectat de pandemia de coronavirus.

Bonusuri de vacanță de până la 500 de euro! Cine va primi bani ca să meargă în concediu

Bonusurile de vacanță vin în trei variante: 150 de euro pentru o singură persoană, 300 pentru o gospodărie cu două persoane şi 500 de euro pentru o familie compusă din trei persoane sau mai mult, a explicat, miercuri, conducerea Agenzia delle Entrate (Fiscul italian).

Cine poate beneficia de bonusurile de vacanță, în Italia. Există o condiție

Măsura pentru care statul a deblocat 2,4 miliarde de euro este condiţionată de faptul că se adresează gospodăriilor ale căror venituri anuale nu depăşesc 40.000 de euro.

Alocaţia poate fi utilizată într-o structură hotelieră (hoteluri, cameră de oaspeţi, B&B) de pe teritoriul Italiei, începând cu 1 iulie ş până la 31 decembrie 2020.

Taxă de coronavirus! Țara în care ai putea ajunge dator cu peste 2.600 de euro! Dacă mori de COVID-19, factura crește! Nu, nu e o glumă!

Bonusul este accesibil printr-o aplicaţie lansată de Ministerul Culturii care generează un cod QR, cu care beneficiarul trebuie să se înregistreze. Important este faptul că 80% din bonus va fi utilizat ca reducere la unităţile de cazare alese, iar restul de 20% ia forma unei deduceri din impozitul pe venit în declaraţia de venit din 2021.

Schimbare pentru românii care merg în vacanțe all-inclusive, în Bulgaria! Cum pot lua masa în concediile din acest an

Anunţat în luna mai de Guvernul de la Roma într-unul din decretele de urgenţă adoptate în perioada crizei sanitare, bonusul vizează susţinerea turismului, un sector cheie pentru economia Italiei, în condiţiile în care este reponsabili pentru 13% din PIB.

Lista restricțiilor de vacanță pentru fiecare țară din Europa. Regulile pe care trebuie să le știi dacă vrei să pleci în concediu

În contextul pandemiei de coronavirus, profesioniştii din sectorul turismului se aşteaptă la o scădere vertiginoasă a activităţii în vara acestui an şi la cele mai slabe cifre de după 1998, cu 56 de milioane de înnoptări mai puţin şi o scădere de 3,2 miliarde euro a cifrei de afaceri.

Începând cu data de 3 iunie, Italia şi-a redeschis frontierele pentru turiştii străini proveniţi din Uniunea European şi/sau spaţiul Schengen.

Ultimele știri