Căutare Live

Boris Johnson atribuie Iranului atacurile din Arabia Saudită

Premierul britanic Boris Johnson acuză Iranul că se află în spatele atacurilor vizând două instalaţii petroliere în Arabia Saudită, în drum către New York, unde urmează să se întâlnescă cu preşedintele iranian Hassan Rohani, relatează Reuters şi AFP.

Premierul britanic Boris Johnson acuză Iranul că se află în spatele atacurilor vizând două instalaţii petroliere în Arabia Saudită, în drum către New York, unde urmează să se întâlnescă cu preşedintele iranian Hassan Rohani, relatează Reuters şi AFP.

Statele Unite şi Arabia Saudită au acuzat Iranul de acest atac, care a redus la jumătate producţia de petrol a companiei saudite Aramco, în pofidafaptului că rebelii hurhi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacul.

”Regatul Unit atribuie Iranului, cu un grad ridicat de probabilitate, responsabilitatea atacurilor contra Aramco. Noi credem, efectiv, că este foarte probabil ca Iranul să fie efectiv responsabil”, le-a declarat premierul britanic jurnaliştilor prezenţi în avionul său, în drum către Adunarea Generală (AG) a ONU, la New York.

”Vom coopera cu prietenii noştri americani şi cu prietenii noştri europeni pentru a elabora o reacţie care încearcă să scadă tensiunile în regiunea Golfului” Persic, a adăugat Johnson.

Un oficial britanic a catalogat revendicarea huthi drept ”neverosimilă”, dată fiind amploarea şi gradul de sofisticare a atacului.

”Este neverosimil ca acest lucru să nu fi fost autorizat de Guvernul iranian”, aprecia acest oficial.

Întrebat despre o eventuală intervenţie militară, Boris Johnson a răspuns că va examina în detaliu o propunere americană care constă într-o mai mare implicare în apărarea Arabiei Saudite.

”Este evident că, dacă ne cer, fie saudiţii, fie americanii, să jucăm un rol, atunci noi vom reflecta la modul în care putem fi utili”, a declarat şeful Guvernului britanic.

Boris Johnson a anunţat că urmează să discute despre rolul iranului în regiune în întâlnirea sa cu preşedintele iranian Hassan Rohani la AG a ONU.

Sursa : news.ro

Cruzime fără margini! Tânără de 26 de ani, surprinsă în timp ce-și lovea câinele într-o parcare! Atenție, imagini care v... Preşedintele israelian Reuven Rivlin vrea un Guvern ”stabil” din care să facă parte Likudul premierului interimar Benjam...
Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x