Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor

Boris Johnson, în minoritate în Camera Lorzilor, care adoptă împotriva avizului Guvernului un amendament ce le permite cetăţenilor europeni să rămână autormat în Regatul Unit după Brexit

Camera Lorzilor a adotat un amendament - împotriva avizului Guvernului lui Boris Johnson - vizând să apere drepturile cetăţenilor Uniunii Europene (UE) care trăiesc în RegatulUnit după Brexit, relatează Reuters.

Este pentru prima oară când premierul conservator se află în minoritate în Camera superioară a Parlamentului după victoria sale triumfală în alegerile legislative anticipate de la 12 decembrie, în urma cărora a obţinut largă majoritate absolută în Camera Comunelor.

Depus de Partidul Liberal-Democrat (Lib-dem), amenamentul adoptat luni în Camera Lorzilor - cu 270 la 229 de voturi - le acordă cetăţenilor europeni dreptul automat de a rămâne în Marea Britanie după divorţ, prevăzut la 31 ianuarie.

Textul adoptat de Camera Comunelor prevedea ca cetăţenii europeni să efectueze un demers pe lângă autorităţi pentru a obţine dreptul de a rămâne în Regatul Unit.

Orice modificare operată de către Camera Lorzilor este necesar să revină în camera Comunelor, care poate fie să o adopte la rândul său, fie s-o respingă.

Sursa : news.ro

Recomandari