Căutare Live

Boris Johnson, în minoritate în Camera Lorzilor, care adoptă împotriva avizului Guvernului un amendament ce le permite cetăţenilor europeni să rămână autormat în Regatul Unit după Brexit

Camera Lorzilor a adotat un amendament - împotriva avizului Guvernului lui Boris Johnson - vizând să apere drepturile cetăţenilor Uniunii Europene (UE) care trăiesc în RegatulUnit după Brexit, relatează Reuters.

Este pentru prima oară când premierul conservator se află în minoritate în Camera superioară a Parlamentului după victoria sale triumfală în alegerile legislative anticipate de la 12 decembrie, în urma cărora a obţinut largă majoritate absolută în Camera Comunelor.

Depus de Partidul Liberal-Democrat (Lib-dem), amenamentul adoptat luni în Camera Lorzilor - cu 270 la 229 de voturi - le acordă cetăţenilor europeni dreptul automat de a rămâne în Marea Britanie după divorţ, prevăzut la 31 ianuarie.

Textul adoptat de Camera Comunelor prevedea ca cetăţenii europeni să efectueze un demers pe lângă autorităţi pentru a obţine dreptul de a rămâne în Regatul Unit.

Orice modificare operată de către Camera Lorzilor este necesar să revină în camera Comunelor, care poate fie să o adopte la rândul său, fie s-o respingă.

Sursa : news.ro

Români acuzați că au furat porumbei în valoare de 700. 000 euro... Momentul în care un bebeluș a fost salvat de la moarte, deși familia îl îngropase de viu, crezând că e mort. VIDEO...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x