Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Boris Johnson, testat pozitiv cu noul coronavirus în urmă cu o săptămână, îşi prelungeşte carantina

Premierul britanic Boris Johnson, bolnav de covid-19, a anunţat vineri că-şi prelungeşte carantina în care se află peste cele şapte zile recomandate de către autorităţile sanitare britanice, până când nu va mai prezenta simptome, relatează AFP.

Boris Johnson

Hepta

”Mă simt mai bine (...), însă am în continuare unul dintre simptome”, ”am în continuare temperatură”, ”trebuie să-mi continui carantina”, a declarat el într-o scurtă înregistrare video pe care a postat-o pe Twitter.

Another quick update from me on our campaign against .

You are saving lives by staying at home, so I urge you to stick with it this weekend, even if we do have some fine weather.

— Boris Johnson #StayHomeSaveLives (@BorisJohnson)

Johnson îi îndeamnă în această postare pe britanici să nu cedeze tentaţiei de a nu rămâne acasă în weekend, în contextul în care Regatul Unit se află în izolare de 11 zile.

”Lucăm din plin la programul nostru în vederea învingerii acestui virus”, a declarat vizibil tras la faţă şeful Guvernului, care continuă să muncească din apartamentul său de pe Downing Street de o săptămână.

Criticat dur din cauza modului în care a gestionat criza, şeful Guvernului britanic a promis să se efectueze 100.000 de teste pe zi până la sfârşitul lunii şi a inaugurat vineri un spital de campanie la Londra, cu o capacitate iniţială de 500 de paturi şi care poate fi extinsă la 4.000 de paturi.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, în Regatul Unit se înregistrează 33.718 de contaminări şi 2.921 de morţi.

Sursa : news.ro

Recomandari