Antena Căutare

Bucuresti: Runda de negocieri romano-americane pentru amplasarea scutului antiracheta

O delegatie americana se afla in tara noastra pentru a discuta cu oficialii romani despre un acord legat de amplasarea de elemente ale sistemului de aparare antiracheta in Romania. Potrivit subsecretarului de stat american pentru controlul armamentelor si securitate, Ellen Tauscher, SUA asteapta cu nerabdare sa colaboreze cu Romania pentru a spori securitatea Europei.

Oficialii americani au venit la Bucuresti pentru deschiderea oficiala a negocierilor legate de participarea Romaniei la sistemul de aparare antiracheta. Delegatia romana va fi condusa de Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri
strategice in MAE.

O runda de consultari tehnice romano-americane pe tema participarii Romaniei la sistemul de aparare antiracheta in Europa a avut loc la Bucuresti, la 11 mai 2010.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat, la 4 februarie, propunerea partii americane privind participarea tarii noastre la acest proiect. Bucurestiul estimeaza ca negocierile vor dura un an, un an si jumatate.

Precedentul proiect de scut antiracheta, gandit de administratia Bush, prevedea amplasarea a 10 rachete interceptoare in Polonia si a unui radar in Cehia. Planul a fost revizuit de administratia Obama in septembrie anul trecut.

Potrivit "Washington Times", Administratia Obama negociaza in secret cu Rusia pentru un acord despre care multi oficiali spun ca ar limita apararea antiracheta a Statelor Unite.

VIDEO! A supravietuit dupa ce a fost lovit de metrou!... In 2030, tarile dezvoltate vor „cantari” 43% din economia mondiala, iar cele emergente 57%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x