Antena Căutare

In 2030, tarile dezvoltate vor „cantari” 43% din economia mondiala, iar cele emergente 57%

La inceputul Mileniului III, tarile dezvoltate si bogate asigurau 60% din economia mondiala. In 2010, greutatea lor s-a redus la 51%. Iar in doua decenii, acest indice va cobori la 43%. Este tabloul noii ordini economice care se desprinde din ultimul raport al Organizatiei de Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD). Redistribuirea bogatiilor lumii este o tema care s-a impus in ultimii ani, dar este pentru prima data cand un studiu OECD dezvaluie cifrele acestei cotituri istorice.

Aceasta transformare a peisajului economic al lumii a inceput cu aproape 30 de ani in urma, mai precis odata cu trecerea Chinei de la un sistem al economiei centralizat la economia de piata.

Criza financiara si economica a grabit acest proces de schimbari structurale ale economiei mondiale, deplasand centrul de gravitate al economiei planetei de la sud spre est, de la tarile OECD la cele emergente", afirma autorii raportului.


Potrivit OECD, „greutatea cumulata a tarilor in curs de dezvoltare si a celor emergente este pe punctul de a depasi ponderea totala a statelor evoluate".

Expertii OECD isi fundamenteaza concluzia pe baza catorva exemple...

Tot articolul, in Financiarul

Bucuresti: Runda de negocieri romano-americane pentru amplasarea scutului antiracheta... In Polonia prezidentiale cu miza relansata de tragedia de la Smolensk...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x