Antena Căutare

Bulgaria a confirmat aparitia unui al doilea focar al febrei aftoase

Autoritatile veterinare din Bulgaria au confirmat aparitia unui al doilea focar al febrei aftoase. Analizele efectuate intr-un laborator din Sofia au confirmat existenta virusului la probele din satul Rezovo, situat in regiunea Burgas la frontiera cu Turcia, a declarat luni Iordan Voinov, directorul Serviciului national sanitar-veterinar.


O misiune a Comisiei Europene va vizita luni Bulgaria pentru a verifica masurile luate de autoritatile bulgare in legatura de febra aftoasa.

Existenta febrei aftoase a fost confirmata pe 10 ianuarie la animale domestice din satul Kosti dupa ce, la inceputul lunii ianuarie, aceasta maladie a fost depistata la un porc mistret vanat in regiunea Burgas, nu departe de granita cu Turcia. Boala este periculoasa doar pentru animale, nu si pentru oameni. Ea este extrem de contagioasa si poate sa provoace pierderi economice foarte mari deoarece animalele contaminate nu se trateaza, ci trebuie ucise.

Ultimul caz de febra aftoasa a fost inregistrat in Bulgaria in anul 1998. In Turcia, insa, sunt peste o mie de focare ale bolii.

Sapte regiuni in Bulgaria se afla in carantina veterinara din cauza aparitiei febrei aftoase. Imediat dupa depistarea virusului in regiunea Burgas au intrat in vigoare interdictii privind transportul unor animale si fabricarea unor produse de origine animala. In alte sase regiuni vecine se aplica masuri de prevenire a aparitiei febrei afroase. Este interzis exportul produselor pe baza de carne de animale si al lactatelor ce provin din cele sapte regiuni ale tarii. Masurile sunt coordonate cu Comisia Europeana si urmeaza sa ramana in vigoare pana la data de 28 februarie.

Ucraina si Republica Moldova au interzis complet importul de carne si lactate din Bulgaria. Autoritatile de la Sofia considera insa aceasta masura ca exagerata si nefondata.

Premierul tunisian, asteptat sa anunte noul guvern de uniune nationala... Valentin Ceausescu: "Lumea ma intreaba de ce nu candidez la Presedintie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x