Antena Căutare

Bulgaria: Explozie in fata sediului unui cotidian, dupa publicarea unor interceptari telefonice

O explozie a avut loc, joi dimineata, in capitala bulgara, chiar in fata sediului unui cotidian care a publicat recent continutul unor interceptari telefonice, care ar putea fi compromitatoare pentru cativa oficiali de rang inalt, intre care premierul Boiko Borisov, titreaza AFP.


Incidentul a avut loc la ora locala 05.45 (05.45 ora Romaniei), in plin centrul capitalei. Redactorul-sef al cotidianului Galeria, Kristina Patraskova, a apreciat ca acesta "constituie un act politic de intimidare".

Explozia s-a produs in ziua in care la Sofia sunt asteptati patru comisari europeni, intre care cel pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom. Bulgaria este criticata in mod regulat de Comisia Europeana pentru ineficienta justitiei in fata criminalitatii si coruptiei.

Cotidianul Galeria, apropiat unui fost oficial din cadrul serviciilor secrete aflat in conflict cu Guvernul, a publicat la inceputul lui ianuarie stenogramele unor interceptari telefonice, dintre care unele compromitatoare, ale directorului vamilor, Vanio Tanov, cu mai multi ministri si cu premierul Borisov.

Cu toate ca guvernul afirma ca aceste inregistrari sunt falsificate, Borisov a recunoscut totusi ca oficiali de rang inalt din cadrul Guvernului au fost supravegheati periodic in cadrul luptei impotriva coruptiei.

sursa:Antena3

Romania indeplineste criteriile tehnice pentru a adera la Schengen, dar unele tari sunt sceptice... Barak Obama: "Acceptand demisia, Mubarak a raspuns dorintelor poporului egiptean"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x