Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Burlacul

Animalele, purtătoare de coronavirus?! Câinele unui pacient infectat cu Covid-19, depistat pozitiv și plasat în carantină, în China

Câinele de companie al unui pacient infectat cu coronavirus a fost plasat în carantină după ce a fost testat "slab pozitiv" pentru virus, au informat vineri autorităţile din Hong Kong. Testele urmează să arate dacă animalul a contactat boala de la stăpânul său.

Epidemie de coronavirus

boredpanda.com

Departamentul pentru Agricultură, Pescuit şi Conservare (AFCD) a declarat că urmează să efectueze teste suplimentare pe animal pentru a stabili dacă acesta a contractat boala sau dacă rezultatul a fost cauzat de "contaminarea din mediul înconjurător a botului şi nasului câinelui".

Panică generată de Covid-19! 600 de persoane se prezintă, zilnic, la camera de gardă, după depistarea primului caz de coronavirus în România

Câinele nu prezenta simptome relevante. AFCD a precizat că în prezent nu deţine dovezi că animalele de companie pot fi infectate cu Covid-19, dar recomandă plasarea în carantină a celor deţinute de persoanele contaminate, pentru garantarea siguranţei oamenilor şi animalelor.

De asemenea, departamentul a cerut proprietarilor de animale de companie să se spele bine pe mâini după ce s-au aflat în contact cu acestea.

Recomandari