Căutare Live

Calitatea scăzută a aerului a amânat o oră începutul calificărilor AusOpen. O jucătoare a abandonat din cauza problemelor de respiraţie

Antrenamentele au fost suspendate, iar calificările Australian Open, programate la ora locală 11.00, au fost amânate o oră din cauza calităţii scăzute a aerului, marţi dimineaţă, la Melbourne, informează lequipe.fr.

Jucătoarea slovenă Dalila Jakupovici, parteneră de dublu a româncelor Irina Bara şi Raluca Olaru, a fost nevoită să abandoneze meciul din primul tur al calificărilor, din cauza problemelor de respiraţie avute.

Ea s-a retras de pe teren la scorul de 6-4, 5-6, cu minge de 6-6 pentru slovenă, în partida cu elveţianca Stefanie Voegele, după o oră şi 52 de minute de joc.

"Nu am mai smţit niciodată asta, mi-era frică să nu mă prăbuşesc. De aceea m-am ghemuit. Nu mai puteam să merg. La sol era mai uşor de respirat", a declarat Jakupovici, care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Dalila Jakupovic, « première victime » de la qualité de l’air à Melbourne

"Je n'avais encore jamais ressenti ça, j'ai eu peur de m'effondrer. C'est pour ça que je me suis accroupie. Je ne pouvais plus marcher. Au sol, c'était plus facile de respirer »

— Matthere Battue (@MatthereBattue)

Organizatorii au anunţat că se aşteaptă ca situaţia să se îmbunătăţească pe parcursul zilei. Însă la ora locală 15.00, indicele calităţii aerului avea valoarea 350, un nivel "periculos".

Autorităţile locale au recomandat, marţi, cetăţenilor să rămână acasă şi să închidă ferestrele. Anunţul nu îi vizează şi pe jucătorii de tenis, care evoluează la ora transmiterii acestei ştiri.

Peste 100.000 de kilometri pătraţi de vegetaţie au ars în mai multe zone ale Australiei. Cel puţin 28 de oameni au murit pe întreg teritoriul australian de la izbucnirea incendiilor, iar mii de persoane şi-au pierdut locuinţele.

Sursa : news.ro

FOTO | Un crater uriaş s-a format brusc pe un drum dintr-un mare oraş din China, înghiţind un autobuz cu pasageri: șase ... Fumul produs de incendiile din Australia va traversa întreaga planetă. Avertismentul experților NASA: ”Va cauza o răcire...
Parteneri
Compatibilitatea numerologică în funcție de cifra destinului. Ce fel de cuplu sunteți
Catine.ro
Ultimele știri
x