Antena Căutare

Casa primită de Meghan Markle și Prințul Harry are o istorie scandaloasă! „L-au dat afară și l-au umilit”

Casa Frogmore în care locuiesc Meghan Markle și Prințul Harry după ce au părăsit Palatul Kensington are o istorie scandaloasă. Între personalitățile care au mai locuit aici se numără și Abdul Karim, un musulman indian care i-a intrat în grații Reginei Victoria, în ultimii ei ani de viață.

Casa Frogmore în care locuiesc Meghan Markle și Prințul Harry după ce au părăsit Palatul Kensington are o istorie scandaloasă. Între personalitățile care au mai locuit aici se numără și Abdul Karim, un musulman indian care i-a intrat în grații Reginei Victoria, în ultimii ei ani de viață.

Abdul Karim a ajuns în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în anul 1887, când avea vârsta de 24 de ani, pentru a servi la masa Reginei Victoria, în timpul celebrării jubileului ei de Aur.

Regina Victoria a fost fermecată de el, astfel că după un singur an, Abdul Karim a ajuns o persoană influentă la curte.

Casa primită de Meghan Markle și Prințul Harry are o istorie scandaloasă! „L-au dat afară și l-au umilit”

Regina l-a numit pe Abdul Karim profesorul ei, „munshi”. Indianul musulman o învăța pe suverană limba urdu. Regina Victoria l-a răsfățat cu daruri, titluri și diverse beneficii, între care și dreptul de a locui la Frogmore Cottage.

La Frogmore Cottage, regina Victoria îl vizita pe Karim Abdul aproape în fiecare zi și „nu rata nicio lecție” cu el.

Scriitorul Shrabani Basu, care a descoperit jurnale despre relația reginei Victoria cu Abdul, susține că suverana semna scrisorile către acestea cu „iubitoarea ta mamă” și „cea mai bună prietenă a ta”.

Karim Abdul a remobilat casa în care acum locuiesc Meghan Markle și Prințul Harry. El a trăit aici cu soțiile lui, începând din anul 1893.

Însă, prietenia dintre Karim Abdul și regina Victoria nu a fost aprobată de familia regală. La moartea suveranei, în 1901, Abdul a fost dat afară din Frogmore Cottage și trimis înapoi în India.

Casa primită de Meghan Markle și Prințul Harry are o istorie scandaloasă! „L-au dat afară și l-au umilit”

La doar câteva ore de la înmormântarea reginei Victoria, noul rege, Eduard al VII-lea, care îl detesta pe indianul musulman, a ordonat ca acesta să fie trimis înapoi în India. În plus, indianul a fost umilit, fiindu-i incendiate documentele la care el ținea - între care și unele din timpul lecțiilor cu regina. Abdul a murit câțiva ani mai târziu, la vârsta de 46 de ani.

Povestea a inspirat filmul „Victoria și Abdul/ Victoria and Abdul”, lansat în 2017.

Ulterior, casa în care locuiesc Meghan Markle și Prințul Harry a mai fost locuită de rude supraviețuitoare ale Țarului Nicolae al II-lea, după asasinarea acestuia și a familiei lui, în 1918.

De altfel, casa Frogmore a fost construită în anul 1792 de regina Charlotte, soția regelui George al III-lea. Ea își dorea un loc în care ea și fiicele ei să se poată refugia de „nebunia regelui”.

A torturat o familie întreagă, cu sânge rece! Farsa josnică ce a cutremurat întreaga lume! „Ne este milă de el”... „Îmi răpește fiica, bucată cu bucată”. Mărturiile cutremurătoare ale unei mame care-și vede fetița murind: „La final, va...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x