S-a aflat abia acum! Ce a cauzat accidentul în care a murit preşedintele Leicester City

 

Cauza accidentului de elicopter în care au murit preşedintele clubului Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, şi încă patru persoane a fost comunicată, la mai mult de o lună de la tragedie.

Potrivit anchetatorilor, cauza accidentului a fost defectarea unui mecanism. Pedalele din cockpit erau deconectate de rotorul anticuplu, amplasat în coada fuselajului, mecanism prin care se controlează direcţia.

Investigaţia cu privire la accidentul din 27 octombrie continuă.

Preşedintele clubului Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, în vârstă de 60 de ani, a murit, alături de alte patru persoane, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit lângă stadionul King Power, după un meci cu echipa West Ham, potrivit News.ro.

Meciul din Premier League s-a încheiat în jurul orei locale 19.30, iar elicopterul a părăsit arena după ora 20.30. Aparatul de zbor s-a ridicat chiar de pe terenul stadionului King Power, dar s-a prăbuşit după scurt timp, într-o parcare situată la aproximativ 200 de metri de arenă şi a luat foc.

Un martor a declarat că a observat faptul că elicea de la coada aparatului nu funcţiona, ceea cea a făcut ca elicopterul să se rotească în spirală înaintea prăbuşirii.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE