Antena Căutare

Ce se întâmplă cu Camilla, soția regelui Charles, după moartea Reginei Elisabeta. Unde va locui noul cuplu regal al Marii Britanii

Regele Charles al III-lea a preluat tronul Marii Britanii după moartea mamei sale, iar Camilla devine regină consoartă.

colaj foto printul charles camila si regina elisabeta Galerie
Regele Charles al III-lea a preluat tronul Marii Britanii după moartea mamei sale, iar Camila devine regină consoartă. | Gett & Profimedia

Odată cu tristul anunț al decesului Reginei Elisabeta a II-a, Casa Regală a Britanică a și anunțat, oficial, noul rege. Astfel Charles preia tronul și cva domni sub numele de Regele Charles al III-lea, iar soția sa Camila devine regină consoartă.

Casa Regală Britanică a anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a, în decursul serii de joi, 8 septmebrie. Monarhul s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultima perioadă și fusese pusă sub supraveghere medicală, după ce starea ei s-a agravat.

Citește și: Primul discurs al Regelui Charles al III-lea. Fiul Reginei Elisabeta s-a adresat națiunii în calitate de moștenitor al tronului

Regele Charles al III-lea și regina consoartă, Camilla, vor fi încoronați

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc, cel mai probabil, în cea de-a zecea zi de la decesul său, după cinci zile de priveghi. Între timp, va avea loc proclamarea oficială a Regelui Charles, în decursul zilei de astăzi, iar acesta va avea deja o serie de atribuţii şi deplasări pentru a primi condoleanţe, transmite The Guardian.

În același timp, în calitate de soție a acestuia, Camilla va fi prezentă la toate momentele importante care vor avea loc în aceste zile, în calitatea de noul cuplu regal.

Camilla Parker Bowles, pe numele ei întreg, este ce-a de-a doua soție a Regelui Charles, după tragicul accident al Prințesei Diana și de asemenea, a mai fost căsătorită înainte. Din mariajul anterior, ea are și doi copii.

Astfel, faptul că aceasta primește titulatura de regină consoartă este un lucru unic, dar însăși Regina Elisabeta și-a exprimat dorința la începutul acestui an.

„Rămân veșnic recunoscătoare și umilită de loialitatea și afecțiunea pe care continuați să mi le acordați. Iar când, la împlinirea timpului, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți acorda lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați acordat mie” spunea suverana într-o scrisoare din 20 februarie 2022 adresată supușilor săi, transmite Impact.ro.

Citește și: Fenomen spectaculos petrecut la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce a apărut pe cer când poporul britanic a primit vestea tristă

Decizia a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât a venit la o distanță de 17 ani de la anunțul inițial. În 2005, după nunta lor, Charles și Camilla chiar au insistat ca ea să fie cunoscută drept prințesă consort odată ce Charles va fi rege. Motivele fiind lense de înțeles: pe de o parte, din respect pentru Prințesa Diana, dar și pentru că ea mai fusese căsătorită.

Cu toate acestea, prin felul ei de a fi și prin dedicarea pentru soțul său, Camila a convins-o pe Regină că merită mai mult.

Astfel, odată cu încoronarea noului rege al Marii Britanii și ea va fi încoronată regină consoartă și mai mult, va purta pe cap coarana ce a aparținut, mai întâi, reginei-mamă.

Potrivit sursei menționate anterior, coroana a fost concepută pentru încoronarea regelui George al IV-lea în 1937 și este realizată din platină și aproximativ 2.800 de diamante. Cea mai mare piatră din coroană este impresionantul diamant Koh-i-Noor de 105 carate.

Cât despre copiiI Camillei din prima căsnicie, surse oficiale spun că sunt mici șanse ca Tom Parker Bowles și Laura Lopes să obțină titluri nobiliare.

Nici unul dintre cei doi copiii ai ei cu Andrew Parker Bowles nu au fost foarte implicați în viața ei, Tom fiind cunoscut critic alimentar și autor de cărți de bucate, iar fiica ei a fost, într-adevăr, domnișoară de onoare la nunta lui William cu Kate, dar cam aici se oprește participarea lor la evenimentele regale

Citește și: Prințul Harry nu a ajuns la timp să-i fie alături Reginei Elisabeta în ultimele clipe de viață. A fost pozat în lacrimi la sosire

Unde vor locui Regele Charles și Camilla după moartea Reginei Elisabeta

Conform protocolului, numirea oficială a lui Charles trebuie să aibă loc în decurs de 24 de ore de la moartea Reginei Elisabeta, în cadrul unei ceremonii oficiate la Londra, la care însă monarhul nu participă în mod tradițional.

Printre primele deiczii pe care noul Rege le va lua se referă la stabilirea reședinței. În ultimii ani, au apărut mai multe speculațtii potrivit cărora moșternitorul tronului nu se va mai muta la Palatul Buckingham după moartea mamei sale și că aceasta a fost ultimul monarh care a locuit acolo.

Acum, se pare că aceasta au fost doar zvonuri, iar lucrurile nu stau deloc așa. Astfel, Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla se vor muta de la Castelul Windsor și vor locui la Buckingham.

„Nu există nicio îndoială. Alteța Sa Regală consideră este că este nevoie de un monarh la sediul monarhiei. Nu a existat niciun dubiu”, a declarat, în urmă cu ceva timp, o sursă pentru Daily Mail, citat de Impact.ro.

Mai mult, noul cuplu regal ar intenționa să locuiască „în apartamentul lui de deasupra magazinului”.

Imagini de colecție. Regina Elisabeta a II-a în cele mai importante momente din viața ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x