Antena Căutare

Ce se întâmplă cu Jake Angeli, "omul bizon", după ce a atacat și a făcut dezastru în Capitoliu. Polițiștii au început arestările

Jake Angeli, bărbatul care a devenit imaginea atacului de la Capitoliu, a fost arestat. "Omul bizon", aşa cum a fost denumit datorită costumaţiei sale, urmează să răspundă în faţa legii pentru faptele sale. Lista arestărilor nu se opreşte aici.

Proteste Capitoliu Galerie
Ce s-a întâmplat cu Jake Angeli, "omul bizon", care a devenit imaginea atacului de la Capitoliu | Profimedia

Şi protestatarul fotografiat în timp ce ţinea un pupitru pentru discursuri, sau cel care a stat cu picioarele pe biroulul preşedintelui Camerei Reprezentanţilor au fost arestaţi. Autorităţile vor să-i indentifice pe toţi cei care sunt responsabili de actele de violenţă din Washington DC, dar şi pe cei care au provocat pagube în Capitoliu, potrivit Observator.

Pe numele său real Jacob Anthony Chansley este acuzat că a pătruns ilegal în Capitoliu, prin violenţă, şi a avut un comportament inadecvat.

Tânărul a devenit o celebritate pe reţele de socializare în doar câteva ore, după ce s-a prezentat în faţa Capitoliului, la apelul lui Donald Trump, şi a reuşit să pătrundă în hemiciclu, în timpul luării cu asalt a Congresului de către simpatizanţi ai preşedintelui american în exerciţiu.

Citește și: Lui Donald Trump i s-a interzis accesul pe Facebook si Instagram. Ce a făcut președintele SUA pe rețelele de socializare

Cu ajutorul ţinutei sale - la bustul gol, tatual, machiat şi purtând pe cap o căciulă de blană şi două coarne, care i-au adus supranumele de "Shaman" - s-a făcut remarcat activistul, care pare că a devenit un simbol al acestei invazii a Congresului.

Accesează GALERIA FOTO pentru mai multe imagini de la protestul din Capitoliu

Cine este Jake Angeli, bărbatul cu mantia de blană, coarne și suliță

QAnon este o mișcare care susține teoriile conspirației, formată din adepți ai lui Donald Trump. Susținătorii mișcării consideră că există un stat-paralel din care fac parte politicieni precum Brack Obama și Hillary Clinton.

Citește și: Proteste în SUA. Imagini incredibile cu starea de asediu cauzată de susținătorii lui Trump, când iau cu asalt Congresul american

Jake Angeli este supranumit „șamanul QAnon” și apare frecvent în proteste far-right.

Jake Angeli, în vârstă de 33 de ani s-a remarcat la mitinguri încă din anul 2019, când a apelat la ținuta ieșită din comun, tocmai pentru a atrage atenția, așa cum spunea într-un interviu pentru The Arizona Republic. Adeptul mișcării QAnon a vorbit de pulte ori despre torii ale conspirației și a apărut cu o pancartă inscripționată cu afirmația „Am fost trimis de Q”.

Înainte de a se alătura mișcării care promovează teoriile conspirației, Jake Angeli a fost actor, artist care dublează voci și cântăreț, potrivit jurnalistului american Nick Martin.

Cine este Jake Angeli, bărbatul cu mantia de blană, coarne și suliță, care a devenit imaginea atacului de la Capitoliu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x