Antena Căutare

Lui Donald Trump i s-a interzis accesul pe Facebook si Instagram. Ce a făcut președintele SUA pe rețelele de socializare

După ce Donald J. Trump a pierdut accesul pe contul de Twitter, președintele actual SUA nu mai poate accesa nici Facebook și Instagram.

Donald Trump in timpul unui discurs
Donald Trump a pierdut accesul la rețelele de socializare Facebook și Instagram timp de 24 de ore | Getty Images

Donald J. trump a pierdut accesul la conturile sale pe Facebook și Instagram pentru 24 de ore, după evenimentele îngrozitoare ce au avut loc în decursul zilei de miercuri.

Cetățenii SUA au trecut prin momente de groază când susținătorii lui Donald J. Trump au pătruns în clădirea Congresului american, unde senatorii erau pe punctul de a declara victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale ce au avut loc în urmă cu două luni, scrie CNN.

În jurul orei 1, ora locală, sute de susținători ai lui Trump au trecut de barierele instalate în jurul perimetrului Capitoliului, clădirea istorică în care Congresul SUA activează, unde au înfruntat ofițerii îmbrăcați în echipament special. După aproximativ 90 de minute, protestatarii au pătruns în clădire și ușile au fost baricadate.

Donald Trump nu va mai putea folosi Facebook sau Instagram timp de 24 de ore

De la alegerile prezidențiale SUA din luna noiembrie, Donald Trump a scris numeroase mesaje pe rețelele de socializare în care susținerea că alegerile au fost fraudate, fără să existe vreo dovadă în acest sens.

Citește și: Proteste în SUA. Imagini incredibile cu starea de asediu cauzată de susținătorii lui Trump, când iau cu asalt Congresul american

Mulți utilizatori Twitter l-au acuzat pe Trump că ar fi incitat la violență prin mesajele sale și că ar fi de vină pentru evenimentele petrecute în Congresul american, idee combătută de tabăra sa.

În timpul asaltului asupra clădirii Capitoliului, Trump a continuat să scrie mesaje pe Twitter despre situație și alegeri. La scurt timp, Twitter a devenit prima rețea de socializare care i-a interzis accesul pe platformă.

A urmat și rețeaua Facebook, care a declarat hotărârea pe propriul cont Newsroom de pe Twitter, scrie JustJared.

”Am constatat două încălcări ale regulilor de către pagina președintelui Trump, ce au ca rezultat blocarea sa pentru 24 de ore, ceea ce înseamnă că va pierde abilitatea de a publica pe platformă în acest timp,” scria în mesaj.

Interdicția este și pentru rețeaua de socializare Instagram, deținută tot de Facebook. Înainte de interdicție, Facebook a și scos de pe platforma sa video-ul lui Trump în care se adresa susținătorilor săi care au luat cu asalt Capitoliul și au întrerupt numărarea voturilor Colegiului Electoral pentru alegerile prezidențiale.

Donald Trump a transmis un mesaj video susținătorilor săi în timpul asaltului din Washington DC

În video-ul publicat pe rețelele de socializare, Trump s-a adresat susținătorilor săi și le-a spus să ”plece acasă” la câteva ore după ce a început asediul asupra Congresului american, urmat de: ”Vă iubim. Sunteți foarte speciali.”

În video-ul de un minut, Trump a petrecut o mare parte din timp vorbind despre cum a pierdut alegerile prezidențiale: ”Vă înțeleg durerea, știu că vă doare. Ni s-au furat alegerile. Am fi câștigat fără probleme și toată lumea știe asta. În special cealaltă parte. Dar trebuie să plecați acasă acum. Trebuie să avem pace,” scrie CNN.

După publicarea acestui video, însă, Trump a părut să încurajeze susținătorii, printr-un mesaj publicat pe Twitter, ce a fost șters de către rețea ulterior.

”Astea sunt lucruri și evenimente care se întâmplă atunci când o victorie sacră la alegeri e furată atât de vicios și simplu de la marii patrioți care au fost tratați groaznic și necinstit atât de mult timp. Mergeți acasă cu dragoste și pace. Să vă amintiți de ziua asta întotdeauna,” a scris Trump în mesajul șters ulterior.

Citește și: Unde vor locui Donald și Melania Trump după plecarea de la Casa Albă. Ce se va întâmpla cu cei doi

Fiul președintelui, Donald Trump Jr., a scris și el un mesaj pe rețeaua de socializare Twitter despre cum protestatarii ”greșesc și nu reprezintă ceea ce suntem noi”, scrie CNN.

Fostul Președinte al SUA, Barack Obama, surprins la plajă. Cum arată când renunță la ținutele elegante... Cine este Jake Angeli, bărbatul cu mantia de blană, coarne și suliță, care a devenit imaginea atacului de la Capitoliu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x