Antena Căutare

S-a decis! Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie, după Brexit! Sunt peste 400.000 de oameni

Încă de când a început să se contureze ideea ieșirii din Uniunea Europeană a Marii Britanii, cetățenii străini s-au întrebat ce urmează să se întâmple. A fost decisă inclusiv soarta românilor, după Brexit! Ce se întâmplă?

Încă de când a început să se contureze ideea ieșirii din Uniunea Europeană a Marii Britanii, cetățenii străini s-au întrebat ce urmează să se întâmple. A fost decisă inclusiv soarta românilor, după Brexit! Ce se întâmplă?

Potrivit unor cifre dezvăluite recent din diferite sttistici, în Marea Britanie a zilelor noastre s-ar afla între 400.000 și 500.000 de români, a doua cea mai importantă minoritate! În contextul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, multă lume s-a întrebat ce se întâmplă cu românii, după Brexit.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ROMÂNII DUPĂ BREXIT. Peste 140.000 de români s-au înregistrat pentru a obţine noul statut de şedere în Marea Britanie, sistemul respectiv fiind creat pentru a asigura, post-Brexit, drepturi cetăţenilor UE stabiliţi în Regat, informează Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, pe pagina de Facebook.

Precizarea vine în contextul întâlnirii de vineri dintre ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, şi ministrul român de Externe, Ramona Mănescu.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ROMÂNII DUPĂ BREXIT. "În cadrul primei lor întâlniri ce a avut loc astăzi, ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, şi ministrul român de Externe, Ramona Mănescu, i-au felicitat pe cei peste 140.000 de cetăţeni români din Marea Britanie care s-au înregistrat deja pentru a obţine noul statut de şedere în UK şi i-au încurajat pe restul românilor să se înscrie cât mai curând în acest proces uşor de accesat, care le garantează drepturile în Regatul Unit după Brexit", arată un mesaj aflat pe pagina de Facebook a Ambasadei UK.

S-a decis! Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie, după Brexit! Sunt peste 400.000 de oameni

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ROMÂNII DUPĂ BREXIT. În special, sunt încurajaţi să facă acest demers studenţii români în Marea Britanie, "inclusiv cei ale căror cursuri încep în acest semestru". Aceştia ar trebui "să profite de ocazia de a se înscrie în Sistemul de înregistrare a cetăţenilor din Uniunea Europeană în vederea obţinerii noului statut de şedere în Regatul Unit - statut de rezident permanent şi statut de stabilire provizorie", precizează misiunea diplomatică.

Potrivit celor mai recente estimări, comunitatea română din Marea Britanie este de aproximativ 500.000 de persoane.

Detalii despre înscrirea în Sistemul de înregistrare a cetăţenilor din Uniunea Europeană pot fi obţinute pe https://www.gov.uk, inclusiv în limba română.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ROMÂNII DUPĂ BREXIT. Ambasadorul Andrew Noble a mai vorbit, vineri, cu Ramona Mănescu despre românii - victime ale atacurilor din Afganistan, acesta asigurându-l pe ministrul român de susţinerea britanică, mai arată ambasada.

Totodată, diplomatul britanic a amintit eforturile făcute în Regat pentru a se ajunge la "un acord negociat de părăsire a Uniunii Europene".

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ROMÂNII DUPĂ BREXIT. "Evoluţiile politice în UK pot crea uneori confuzie, dar Guvernul rămâne dedicat ideii de a ajunge la un acord de retragere care să fie aprobat de Parlamentul britanic", a afirmat Noble, potrivit paginii de Facebook a Ambasadei Marii Britanii, informează cei de la Agerpres.

Ministrul suedez de Externe Margot Wallstrom va demisiona pentru a petrece mai mult timp cu familia sa... Piloţii British Airways au intrat la miezul nopţii într-o grevă de două zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x