Antena Căutare

Ce se întâmplă cu turiștii care vor să meargă în Veneția. Anunț de ultimă oră despre frumosul oraș Italian

După doi ani de restricții impuse de pandemia de Covid-19, turismul din Italia începe să revină la viața, dar cu alte noi restricții.

colaj foto cu un canal din centrul orasului ventia si o poza cu turisti in venetia Galerie
Anunț de ultimă oră pentru turiștii care vor să viziteze Veneția | Hepta

După doi ani de restricții impuse de pandemia de Covid-19, turismul din Italia începe să revină la viața. Însă, odată cu acesta, se întorc și problemele pentru Veneția, unde din vara aceasta va fi testat un sistem pe bază de rezervări pentru a putea intra în oraşul canalelor.

Turiștii vor putea vizita Veneţia doar pe bază de rezervare

După venirea a 400.000 de turişti în acest oraş, în timpul vacanţelor de Paşte, primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a anunţat lansarea unei platforme online pe care vor trebui să se înregistreze toţi cei care vor să aibă acces în centrul istoric, transmite Agerpres.ro.

Sistemul pe bază de rezervări va fi testat începând din această vară, ca preambul la introducerea sa obligatorie în 2023.

Citește și: Cum a fost fotografiată Angelina Jolie în Veneția. Actrița i-a uimit pe toți

Edilul a explicat presei locale că la început nu vor exista penalizări sau nu se va interzice accesul celor care nu au făcut rezervare. Cu toate aceste, turiștilor care au făcut rezervare li se va facilita accesul şi cumpărarea de bilete pentru muzee şi transportul public şi vor avea prioritate în faţa celorlalte persoane.

De menționat este și faptul că cei care au cazare în Veneția și vor înopta în orașul canalelor, nu vor avea nevoie de o astfel de rezervare.

Citește și: Mădălina Ghenea a scăpat din mână trofeul primit la Festivalul de Film de la Veneţia. Ce a zis imediat după

Scopul administraţiei municipale este de a şti, în timp real, câte persoane se află pe străzile din centrul istoric şi a putea acţiona în consecinţă. „Vom începe în mod experimental, pentru că trebuie să facem unele aranjamente. Dar este singura cale de urmat”, a explicat consilierul pentru turism Simone Venturini pentru sursa citată.

Avalanșă de turiști în centrul Veneției în Vinerea Mare

Decizia a venit pe baza faptului că frumosul oraș italian este vizitat anual de sute de mii de turiști. Orașul canalelor îi cucerește pe turiști de fiecare dată și este una dintre destinațiile preferate ale îndrăgotiților.

Doar anul acesta, în centrul Veneţiei, unde trăiesc aproape 40.000 de locuitori, s-au concentrat în Vinerea Mare peste 100.000 de personae. Toți aceștia s-au aflat în acelați timp între Lido şi zona istorică, fără a mai pune la socoteală turiştii aflaţi în trecere şi care s-au cazat în localităţile din afara lagunei, precum Mestre, mai notează sursa citată.

Citește și: Veste importantă pentru turiști. Ce se întâmplă cu restricțiile din Grecia la vară. Autoritățile Statului Elen au luat decizia

Preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a asigurat că vizitatorii sunt „întotdeauna bineveniţi”, dar odată cu apariţia turismului de masă dezbaterea privind protejarea Veneţiei şi gestionarea accesului persoanelor este din nou deschisă.

Asociaţia întreprinzătorilor din Veneţia, Confesercenti, a salutat iniţiativa şi a cerut ca introducerea sistemului de rezervări să fie considerat „un instrument de impulsionare a turismului de calitate, nu o obligativitate”.

Citeşte mai multe ştiri externe pe observatornews.ro

Care este motivul pentru care Vladimir Putin și-a „izolat” fiica cea mare. De ce a vrut Maria Putina să părăsească Rusia... Rusia impune interdicţie de călătorie personalităților din America și cetăţenilor. Kamala Harris şi Mark Zuckerberg sunt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x