Antena Căutare

Ce ți s-a întâmplat, dacă ai folosit modul Incognito! Compania Google, dată în judecată! Se cer despăgubiri de miliarde de dolari

Compania Google a fost dată în judecată și i se cer despăgubiri de miliarde de dolari, deoarece ar fi colectat datele de navigare ale utilizatorilor, deși aceștia au făcut căutări în modul Incognito.

Ce ți s-a întâmplat, dacă ai folosit modul Incognito! Compania Google, dată în judecată! Se cer despăgubiri de miliarde de dolari
Ce ți s-a întâmplat, dacă ai folosit modul Incognito! Compania Google, dată în judecată! Se cer despăgubiri miliarde de dolari

Procesul a fost intentat la tribunalul federal din San Jose, California, iar acuzarea susţine că Google a colectat informaţii despre ce site-uri au vizitat si chiar ce pagini au vizitat utilizatorii, deși folosirea modului Incognito ar trebui sa garanteze confidenţialitatea.

Acuzarea mai susţine şi că prin colectarea de date prin Google Analytics, Google Ad Manager şi alte aplicaţii mobile au ajutat compania să afle detalii despre apropiaţi, hobby-uri, obiceiuri alimentare şi chiar despre „cele mai intime şi stânjenitoare momente” ale utilizatorilor.

Google „nu ar trebui să continue cu tactici de colectare de date ascunse şi neautorizate despre fiecare cetăţean care deţine un computer sau un telefon”, se mai arată în actul de acuzare.

În consecinţă, acuzarea cere despăgubiri de cel puţin 5.000 de dolari pentru fiecare din milioanele de utilizatori care au folosit modul Incognito de la 1 iunie 2016.

Cum se apără Google în fața acuzațiilor cu privire la modul Incognito

Jose Castaneda, purtător de cuvânt al Google, a spus că website-urile pot colecta date de navigare ale utilizatorilor, chiar dacă foloseşti modul Incognito, şi a adăugat că Google se va apăra în instanţă, potrivit Mediafax.

Schimbare majoră la Facebook! Cuvintele pentru care se va da block, automat

Însă, cercetătorii de la Microsoft, Carnegie Mellon University şi University of Pennsylvania afirmă că în unele website-uri şi aplicaţii există coduri ale unor terţe părţi care pot monitoriza acţiunile utilizatorilor, fără ca aceştia să ştie sau să-şi dea acordul.

De altfel, DuckDuckGo, concurentul Google, lansase anterior acuzaţia că navigarea cu Chrome în modul Incognito nu e chiar atât de anonimă pe cât am putea crede.

De la ruși vine vaccinul! S-a început testarea unui leac împotriva coronavirus: Voluntarii sunt plătiți regește... Hidroxiclorochina nu tratează coronavirusul. Medicamentul folosit de Donald Trump pentru a preveni infecția cu COVID-19,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x