Fortele de securitate algeriene afirma ca numarul ostaticilor era mult mai mare decat s-a crezut. Potrivit celui mai recent bilant oficial, au fost eliberati nu mai putin de 100 de straini si 550 de algerieni. Unii dintre ei au putut sta de vorba cu ziaristii.
Tot serviciile algeriene sustin ca au ucis 18 teroristi, dintre care unii veneau din Franta sau chiar Canada. Dar ultimii membri ai grupului agresor s-au baricadat, impreuna cu cativa ostatici, in uzina complexului petrolier. Ei au aruncat in aer o parte a instalatiilor pentru a-i tine la distanta pe militarii algerieni. Rapitorii s-au oferit sa elibereze doi cetateni americani in schimbul unor lideri islamisti detinuti in Statele Unite. Cum era de asteptat, administratia americana a replicat ca nu negociaza cu teroristii.
Dupa Marea Britanie si Norvegia, Statele Unite si Japonia au cerut guvernului algerian sa faca totul pentru a apara viata ostaticilor, intr-o critica voalata la adresa interventiei in forta a armatei.
La Bucuresti, Ministerul de Externe a confirmat eliberarea unui cetatean roman surprins de atac in incinta complexului petrolier, iar apoi a altor doi. Ministrul Titus Corlatean a vorbit, prin telefon, cu unul dintre acestia. Primul dintre romanii eliberati a reusit sa contacteze, prin telefon, ambasada tarii noastre chiar in timpul luptelor si a primit informatii care l-au ajutat sa scape cu viata.