Antena Căutare

Cel puţin 18 răniţi într-un atac vizând o comemorare politică la Kabul

Cel puţin 18 persoane au fost rănite într-un atac, la o adunare politică, în vestul Kabulului, în primul atac în capitala afgană de la Acordul istoric de la Doha încheiat de talibani cu Statele Unite, potrivit Ministerului afgan de Interne, relatează AFP.

”Până acum 18 persoane au fost rănite şi transportate de poliţie la spitale”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Nasrat Rahimi,. ”Dar nu este un bilanţ definitiv”, a adăugat el.

Talibanii au negat orice responsabilitate în acest astac vizând o ceremonie de comemorare a morţii lui Abdul Ali Mazari, un politician din minoritatea hazara, ai cărei membri sunt majoritar şiiţi,într-un Afganistan larg sunnit.

Anul trecut, un atac revendicat de gruparea Statul Islamic (SI) la aceeaşi ceremonie, vizată cu tiruri de mortier, s-a soldat cu cel puţin 11 morţi.

Focuri de armă au fost trase, de această dată, dintr-un şantier situat în apropiere, a declarat Nasrat Rahimi. În fotografii postate pe reţele de socializare ar fi surprinse două cadavre, însă niciun bilanţ oficial nu era disponibil imediat.

Numeroşi membri ai elitei politice erau prezenţi - inclusiv şeful Executivului afgan Abdullah Abdullah, care susţine că a obţinut victoria în alegerile prezidenţiale din septembrie, în pofida faptului că este prezentat ca înfrânt de rezultatele oficiale.

Acest incident are loc la mai puţin de o săptămână de la semnarea unui acord, sâmbătă, la Doha, în Qatar, între Statele Unite şi talibani, care deschide calea unei retrageri complete a trupelor străine din Afganistan în decurs de 14 luni, în schimbul unor garanţii din partea insurgenţilor.

Un armistiţiu implementat la solicitarea Washingtinului, la 22 februarie, a fost ridicat luni de către talibani, care şi-au multiplicat după aceea atacurile vizând forţe de securitate afgane, relevând dificultatea unui dialog între talibani şi Guvernul de la Kabul, altă condiţie a Acordului de la Doha.

Sursa : news.ro

Zâna măseluță a Braziliei! Repară dinții oamenilor săraci, care nu își permit intervenții stomatologice... Cel puţin 15 morţi în confruntări armate în Idleb, în pofida armistiţiului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x