Antena Căutare

Cel puțin 235 de morți și 125 de răniți într-un atac produs în Peninsula Sinai!

Cel puţin 184 de persoane au fost ucise vineri într-un atac cu bombă şi armat la o moschee din nordul instabilului Sinai egiptean, aparent ultimul dintr-o serie de atacuri ale unei grupări locale afiliate Statului Islamic, potrivit agenţiei de stat Mena.

Cel puţin 235 de persoane au fost ucise vineri într-un atac cu bombă şi armat la o moschee din nordul instabilului Sinai egiptean, aparent ultimul dintr-o serie de atacuri ale unei grupări locale afiliate Statului Islamic, potrivit agenţiei de stat Mena.

Potrivit Mena, care citează surse oficiale, alte aproximativ 125 de persoane au fost rănite în acest atac care a vizat credincioşi în timpul marii rugăciuni săptămânale la Moscheea al-Rawdah, în localitatea Bir al-Abd, situată la aproximativ 45 de kilometri de capitala provinciei Sinaiul de Nord El-Arish.

Militanţii au bombardat mocheea de la bordul a patru vehicule şi au deschis focul asupra credincioşilor în timpul rugăciunii de vineri, au declarat trei ofiţeri din cadrul forţelor de securitate.

Victimele erau transferate la spitale locale, au precizat poliţiştii, sub protecţia anonimatului, din cauză că nu au voie să furnizeze informaţii presei, potrivit news.ro.

Atacul s-a produs la moscheea Al Rawdah din localitatea Bir Al-Abed, la vest de orașul Arish.

Detaliul ce va conta la anchetă! Ce au descoperit polițiștii pe trupul regretatei artiste Stela Popescu!

După atac, președintele Abdel Fattah Al Sisi a convocat o reuniune de urgență a consiliului de securitate al țării, a relatat televiziunea de stat.

În nordul Sinaiului forțele de securitate egiptene luptă cu militanți ai Statului Islamic, care au ucis sute de polițiști și soldați după intensificarea ciocnirilor, în ultimii trei ani. În general atacurile militanților au avut ca țintă forțele de securitate, dar s-au extins și mai departe de Sinai, vizând biserici ale creștinilor și pelerini, arată Agerpres.

Șocant! O femeie s-a sinucis pentru că logodnica fiului său era prea scundă! N-a suportat înălțimea viitoarei nore... Alertă în inima Londrei! Stația de metrou Circus Oxford a fost evacuată de urgență! Oamenii, sfătuiți să se ascundă în c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x