Antena Căutare

Cele mai sângeroase atentate teroriste din aeroporturi! "Cu ajutorul lui Allah, vom continua cu astfel de operaţiuni speciale"

Exploziile de pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei aduc aminte de alte tragedii petrecute de-a lungul timpului. În total, sute de oameni nevinovaţi au pierit, alte sute au rămas cu răni care nu se vor vindeca niciodată, în timp ce zeci de familii dezbinate încă îşi plâng morţiiExploziile de pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei aduc aminte de alte tragedii petrecute de-a lungul timpului. În total, sute de oameni nevinovaţi au pierit, alte sute au rămas cu răni care nu se vor vindeca niciodată, în timp ce zeci de familii dezbinate încă îşi plâng morţii


2011: Atentat terorist pe aeroportul Domodedovo: 35 de morţi, 180 de răniţi.

31 de persoane şi-au pierdut viaţa în momentul producerii exploziei, trei la spital şi unul în drum spre spital.

CITEŞTE ŞI BREAKING NEWS. Două explozii violente s-au produs pe aeroportul din Bruxelles. VIDEO!

Explozia a afectat zona de primire a bagajelor și sala de sosiri internaționale a terminalului aeroportului. Unele relatări sugerau că explozia a fost opera unui atentator sinucigaș, anchetatorii declarând că explozia a fost cauzată de un „dispozitiv improvizat ambalat cu schije și bucăți de sârmă tocată” și echivalentul a 2 - 5 kg de TNT.

“Explozia s-a produs în momentul în care presupusa teroristă – o femeie kamikaze – şi-a deschis geanta. Ea era însoţită de un bărbat, aflat alături, căruia explozia i-a tăiat capul”, precizau atunci autorităţile.

Liderul islamiştilor rebeli din Cecenia Doku Umarov şi-a asumat responsabilitatea pentru atacul terorist de pe aeroportul Domodedovo.

Umanov a postat un video, în care amenința cu alte atacuri similare. ”Operaţiunea specială a fost executată la ordinul meu. Cu ajutorul lui Allah, vom continua cu astfel de operaţiuni speciale”.

1972, Masacrul de la aeroportul Lod din Tel Aviv: 26 de morţi şi 80 de răniţi

Pe 30 mai 1972, trei japonezi din Armata Roşie recrutaţi de către o grupare palestiniană au atacat aeroportul israelian Lod. 26 de oameni au murit şi 80 au fost răniţi.

17 turişti creştini au murit în atac.

1975, Aeroportul LaGuardia, 11 morţi, 74 de răniţi

Aeroportul LaGuardia din New York a fost lovit, în 29 decembrie 1975, de o bombă. 11 morţi şi 74 de răniţi este bilanţul tragic.

Burgas, 2012: Şapte morţi

Atentatul de la Burgas a fost un atentat anti-israelian din Bulgăria care a avut loc la 18 iulie 2012, ora locală 16:50, la aeroportul Sarafovo din Burgas. În momentul atentatului, turiștii israelieni care au sosit la bordul unui avion charter, urcau în autobuze pentru a fi transferați în stațiunea balneară de la nord de Burgas.

Autobuzul vizat de atentator urma să transporte 42 de israelieni, în majoritate tineri, după sosirea lor cu un avion venind de la Tel Aviv. Atentatul a provocat moartea a șapte persoane: cinci israelieni, un bulgar (șoferul autobuzului, totodată ghidul grupului) și atentatorul sinucigaș.

Ministrul bulgar de Interne Țvetan Țvetanov a anunțat la 19 iulie 2012 că atentatul a fost provocat de un sinucigaș. Persoana respectivă avea acte de identitate americane emise în Michigan, probabil false.

2006: Aeroportul Barajas din Madrid: doi morţi şi 52 de răniţi

Pe 30 decembrie 2006, Spania înfrunta un atac terorist pe cel mai mare aeroport din peninsulă. Întreaga parcare şi un terminal au fost distruse. Două persoane au murit şi 52 au fost rănite.

1979, Zaventem: 12 răniţi

În 1979, chiar în ziua de Paşte, trei terorişti palestieni au aruncat grenade către pasagerii care coborau dintr-o aeronavă israeliană. 12 persoane au fost rănite atunci.

Imagini de groază pe aeroportul Zaventem! „Am simțit clădirea mișcându-se! Erau praf și fum peste tot” (VIDEO)... Atentat la Bruxelles. Ultimul bilanț e îngrozitor: 28 de morți și zeci de răniți!...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x