China interzice înmormântările din cauza coronavirusului. Cei decedați sunt direct incinerați: Apropiații nu au voie să-și ia rămas bun

Alţi 57 de chinezi au fost răpuşi de infecţia pulmonară, iar bilanțul a ajuns la 361 de morţi în China. O măsură uluitoare a fost impusă de autorități, care au interzis înmormântările. Astfel, persoanele decedate din cauza infectării cu coronavirus nu vor putea fi înmormântate acolo unde doresc familiile lor şi nici nu vor avea parte de un priveghi, ci trupurile lor vor fi incinerate.

Coronavirus în China

Profimedia

Guvernul chinez a prezentat duminică un protocol strict cu privire la modul în care sunt gestionate cadavrele, ca parte a eforturilor de a controla epidemia.

Rămăşiţele umane ale celor infectaţi cu noul coronavirus vor trebui incinerate doar în crematoriile autorizate de oficialităţile chineze şi care să se afle aproape de locul în care s-a produs decesul, cadavrele nu vor fi transportate între diferite regiuni şi nu vor fi îmbălsămate pentru a fi înmormântate, se precizează într-un protocol emis de Consiliul Naţional al Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Civile şi Ministerul Securităţii Publice.

Citește și: Descoperire bombă despre coronavirus! Experții au aflat cum se transmite! Ce poți face ca să te protejezi

China: Cadavrele morților de coronavirus, băgate în saci și sigilate de legiști

Tradiţiile funerare precum priveghiul sunt interzise, iar cadavrele trebuie dezinfectate şi băgate într-un sac ce va fi sigilat de către medici legişti şi care, odată sigilat, nu mai poate fi deschis.

Serviciile funerare vor trebui să trimită personal şi vehicule speciale pentru a prelua cadavrele şi a le transporta în conformitate cu ruta prestabilită, iar cadavrele trebuie incinerate în crematorii desemnate de autorităţi, potrivit protocolului citat.

Ultimele știri