Antena Căutare

Descoperire bombă despre coronavirus! Experții au aflat cum se transmite! Ce poți face ca să te protejezi

Experții chinezi în domeniul sănătăţii au explicat cum s-ar transmite noul coronavirus, 2019-nCoV, ce a provocat peste 300 de decese.

Descoperire bombă despre coronavirus! Experții au aflat cum se transmite! Ce poți face ca să te protejezi
Ilustrație.

Mai exact, experţi de la Spitalul Renminbi al Universităţii Wuhan şi de la Institutul Wuhan de Virologie al Academiei Chineze de Ştiinţă susțin că noul coronavirus s-ar putea răspândi de la persoană la persoană prin sistemul digestiv.

Aceștia şi-au prezentat descoperirile după studierea unor probe de materii fecale recoltate de la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Xinhua a relatat că mulţi pacienţi cu coronavirus au manifestat doar diaree, în locul simptome virale clasice, precum febra.

Simptomele diareei ar putea face mai probabilă răspândirea fecal-orală a virusului, mai ales în cazul unei spălări inadecvate a mâinilor sau a lipsei facilităţilor sanitare.

Pe de altă parte, un expert din cadrul Spitalului de Pediatrie al Universităţii Zhejiang a declarat că există un potenţial risc de transmitere de la mamă la făt a noului coronavirus.

Dacă o mamă însărcinată este infectată cu noul coronavirus, bebeluşul este de asemenea în pericol de a fi infectat, a declarat Chen Zhimin în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Chen a adăugat că imunitatea şi traiectul respirator ale copiilor nu sunt la fel de dezvoltate ca cele ale adulţilor şi, prin urmare, sunt mai predispuse la probleme sistemice şi obstrucţii ale căilor respiratorii.

Alertă la nivel mondial! A fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus în afara Chinei! Bilanțul negru a cresc... Eliza, o româncă superbă de 27 de ani, aproape ucisă de iubitul ei milionar, de 57! Ce i-a făcut, când a ieșit de la duș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x