Antena Căutare

In China are loc Congresul Partidului Comunist prin care se va desemna noua conducere a tarii

La Beijing s-a deschis, cu putin timp in urma, Congresul Partidului Comunist Chinez, care va desemna noua conducere a tarii. In discursul inaugural, actualul presedinte Hu Jintao s-a pronuntat pentru "extinderea democratiei populare". El a atras atentia asupra coruptiei, care, in opinia sa, poate duce chiar la "prabusirea" partidului si statului.

Congresele partidului comunist chinez sunt mai mult ritualuri solemne, in care se anunta oficial numele noilor conducatori desemnati anterior in spatele usilor inchise. Actualul congres, la care iau parte peste 2000 de delegati, se desfasoara, ca de obicei, sub protectia unor importante efective ale fortelor de ordine. Totusi, inaintea sedintei, ceremonia inaltarii drapelului din piata Tien An Men a fost tulburata de un neasteptat incident.

O femeie, despre care nu se stie daca protesta sau era, a fost coplesita de emotie si a inceput sa planga. Ea a fost ridicata de fortele de ordine inainte ca incidentul sa ia amploare. Congresul s-a deschis, apoi, cu tot fastul obisnuit. Presedintele Hu Jintao, care se va retrage din functie, a intonat imnul national alaturi de succesorul sau deja cunoscut, Xi Jinping, de fostul lider al partidului Jiang Zemin si de alti demnitari.

In discursul sau, Hu Jintao a cerut, intre altele, partidului sa garanteze ca toate cadrele sale vor respecta legile si nu vor face abuz de putere. Aceasta, dupa recentul scandal in urma caruia un puternic lider regional a fost exclus din partid pentru coruptie, iar sotia sa, condamnata pentru uciderea unui cetatean britanic.

Presedintele Hu s-a pronuntat, de asemenea, pentru "un nou model de dezvoltare economica" a Chinei. Potrivit expertilor straini, economia chineza este prea dependenta de export si investitii, in dauna consumului intern, si, tocmai din aceasta cauza, ritmul sau de crestere a scazut.

19 persoane au fost ranite si una a murit inaintea unui concert Linkin Park... Francois Hollande i-a trimis lui Barack Obama o scrisoare de felicitare formulata gresit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x