Antena Căutare

Francois Hollande i-a trimis lui Barack Obama o scrisoare de felicitare formulata gresit

La fel ca multi sefi de stat din lume, Francois Hollande i-a trimis o scrisoare de felicitare lui Barack Obama cu ocazia castigarii alegerilor prezidentiale. Presedintele Frantei a folosit o expresie gresita in mesajul de felicitare si a devenit subiect de glume pe reteleel de socializare.

Miercuri dimineata, presedintele Frantei i-a trimis o scrisoare lui Barack Obama in care s-a semnat „friendly Francois Hollande”, formularea corecta fiind „friendly yours, Francois Hollande”. Astfel, Hollande i-a spus lui Barack Obama ca este prietenos, nu ca semneaza „cu prietenie”.

Scrisoarea care contine aceasta eroare a fost postata si pe contul de Twiiter al palatului Elysee, starnind un val de comentarii. Unii francezi s-au oferit sa ii dea lectii de engleza politicianului.

Potrivit le Figaro, limba engleza i-a creat probleme si lui Nicholas Sarkozy. In ianuarie 2010, fostul presedinte francez i-a cerut scuze lui Hillary Clinton pentru vremea nefavorabila spunandu-i: „sorry for the time”, in loc de „sorry for the weather”.

In China are loc Congresul Partidului Comunist prin care se va desemna noua conducere a tarii... Masura fara precedent la New York: Benzina a fost rationalizata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x