Antena Căutare

CIA: Romania, o masina de spalat banii obtinuti din traficul de droguri

Romania e o mare masina de spalat bani. Profiturile imense obtinute din traficul de droguri sunt curatate prin cazinouri, banci si case de schimb valutar! Afirmatia apare pe site-ul CIA-ului, americanii prezentand tara noastra drept un punct "major" de tranzit pentru drogurile aduse din Asia.

In 2011, procurorii DIICOT au confiscat droguri in valoare de peste 15 milioane de euro. Dar piata reala a narcoticelor este una mult mai mare. Iar banii obtinuti din droguri nu dispar pur si simplu. Analistii CIA pozitioneaza Romania ca un punct important de tranzit pentru drogurile din Asia.

"Desi nu este un important centru financiar, rolul de canal de narcotice creeaza riscul de spalare de bani, care are loc prin intermediul sistemului bancar, case de schimb valutar si cazinouri." Iar cuvintele nu apartin unui jurnalist. Sunt concluziile rapoartelor intocmite de analistii americani. Banii obtinuti in urma traficului de droguri sunt pompati in sistemul bancar sau in cazinouri. Iar in acest fel, spun americanii, banii se transforma intr-un profit obtinut chipurile legal.

In 2009, procurorii au trimis in judecata 3 inculpati. Acestia ar fi incercat sa aduca in tara 3800 de kg de cocaina. Valoarea drogurilor: 400 de milioane de euro. Si este un singur exemplu. In 2011 procurorii au instrumentat peste 4000 de dosare legate de narcotice. Peste o mie de persoane au fost trimise in judecata.

Anul trecut, autoritatile au confiscat aproape 200 de kilograme de heroina si cocaina. Importante sunt insa cantitatile de droguri care scapa politistilor si ajung pe strazi. In Romania, un tanar din 10 a consumat cel putin o data droguri, conform statisticilor!

Droguri de peste 600.000 de euro, confiscate in acest sezon estival pe litoral

Politistii au confiscat in acest sezon estival droguri in valoare de peste 600.000 de euro in statiunile de pe litoral. Astfel, politistii au confiscat 3500 grame metamfetamina (MDMA), 10.468 grame de canabis, 70 grame de hasis, 750 comprimate ecstasy, 6 grame de cocaina, 2500 plicuri cu substante etnobotanice, 316.000 bucati tigari, in valoare totala de 602.000 euro.

"Principala prioritate a actiunilor desfasurate in aceasta perioada s-a axat pe combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si substante psihoactive, fapt pentru care in aceasta perioada au fost organizate 36 de actiuni cu efective largite, ocazionate de evenimentele desfasurate cu precadere in statiunile Mamaia, Vama Veche si Costinesti, avand ca rezultat prinderea in flagrant a 76 de persoane, care detineau sau comercializau droguri de risc si mare risc si cu substante cu efecte psihoactive", potrivit IPJ Constanta.

De asemenea, politistii au mai constatat ca cei mai multi tineri depistati cu droguri asupra lor au intre 15 si 30 de ani si provin din Constanta si Bucuresti, iar un numar ridicat de persoane a fost depistat in Mamaia si in zona litorala Navodari, cele mai multe infractiuni de acest gen fiind constatate cu ocazia festivalurilor muzicale.

VIDEO! 11 septembrie: Al Qaeda a difuzat testamentele a doi dintre teroristii kamikaze... Vulcanul de Foc din Guatemala a inceput sa erupa! Peste 33.000 de persoane au fost evacuate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x