Antena Căutare

Cine este viitorul om care va pasi pe Luna

Dupa Neil Armstrong, doar unsprezece oameni au mai pasit pe Luna, iar urmatorul pamantean care va pune piciorul pe satelitul natural va fi cel mai probabil un chinez, cu toate ca si alte tari asiatice precum Japonia si India se remarca in cursa pentru cucerirea spatiului.

"Calatoriile spre Luna au avut intotdeauna o dimensiune de prestigiu, dar si una stiintifica. Luna ar putea prezenta noi atuuri, cu foraje miniere pentru combustibil nuclear. China nu si-a ascuns interesul in acest sens", a declarat pentru AFP Morris Jones, un expert australian in probleme spatiale, relateaza Agerpres.

"Nimeni nu poate fi sigur (de tara) de unde vor fi originari viitorii astronauti care vor merge pe Luna. Dar, in opinia mea, exista o mare probabilitate ca ei sa fie chinezi", a continuat el.

La inceputul lui februarie 2010 , presedintele american Barack Obama a anuntat renuntarea la costisitorul program "Constellation" al NASA, ce presupunea o noua trimitere a unui om pe Luna. China nu a salutat aceasta decizie, dar practic ea a propulsat Beijingul in fruntea cursei. In contextul in care doreste sa isi consolideze statutul de mare putere, China viseaza la a fi prima tara asiatica ce trimite un om pe Luna.

Continuare, in Income Magazine!

foto: Hepta.ro

Noua "SIDA"? O maladie misterioasa, descoperita in SUA si Asia... Evacuarea taberelor de romi din Franta continua la Lyon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x