Antena Căutare

Noua "SIDA"? O maladie misterioasa, descoperita in SUA si Asia

Cercetatorii au descoperit o boala necunoscuta pana in prezent, care afecteaza tot mai multi oameni din Asia si Statele Unite si care prezinta simptome asemanatoare cu cele provocate de SIDA, cu toate ca persoanele in cauza nu sunt infectate cu virusul HIV.

Sistemul imunitar al bolnavilor este atat de afectat, incat devine incapabil sa apere organismul de germenii patogeni la care oamenii sanatosi, in general, rezista. Nu se stie ce anume declanseaza boala, dar se pare ca nu este contagioasa, informeaza nydailynews.com. “Este un alt tip de imunodeficienta dobandita, care nu este ereditara si apare la adulti, dar nu se raspandeste precum SIDA, printr-un virus”, a spus dr. Sarah Browne, cercetator la Institutul National de Alergologie si Boli Infectioase din SUA. Ea a luat parte, alaturi de oameni de stiinta din Thailanda si Taiwan, la un studiu amplu despre aceasta boala. In aceste doua tari au fost identificate cele mai multe cazuri de boala, incepand cu anul 2004.

Cercetatorii sustin ca este posibil ca o infectie sa declanseze aceasta afectiune, cu toate ca maladia in sine nu se transmite de la om la om, este de parere si dr. Dennis Maki, un specialist din cadrul Universitatii din Wisconsin, care a studiat cel putin trei pacienti. Boala se declanseaza in jurul varstei de 50 ani, dar nu are caracter familial, ceea ce-i face pe cercetatori sa concluzioneze ca este putin probabil ca o singura gena sa fie responsabila de aparitia ei.

Kim Nguyen, 62 de ani, o croitoreasa din Vietnam, care s-a mutat in 1974 in Statele Unite, a fost prima persoana diagnosticata. In 2009 era grav bolnava; avea febra mare, infectia ii cuprinsese si oasele si prezenta multe alte simptome si se presupune ca aceasta a dus "virusul" si in Asia, ea calatorind de mai multe ori in Vietnam intre 1995 si 2009. Spre deosebire de SIDA insa, care afecteaza celulele care au grija de sistemul nostru imunitar, noua boala nu are niciun efect asupra acestor celule.

Reintoarcerea lui Traian Basescu la carma Romaniei, in presa internationala... Cine este viitorul om care va pasi pe Luna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x