Antena Căutare

Circumcizia a redevenit o practica legala in Germania

Guvernul de la Berlin a adoptat un proiect de lege care prevede legalizarea circumciziei baietilor nou-nascuti. In luna iunie, un tribunal din Koln a dat o decizie potrivit careia aceasta practica a musulmanilor si evreilor putea fi sanctionata penal.

Circumcizia a fost scoasa in afara legii de un tribunal din Koln, pe teritoriul de sub jurisdictia acestuia. Aceasta practica a fost considerata „ranire cu urmari grave”, caci nu era efectuata doar de persoane calificate. Medicii din Germania au inceput sa refuze sa efectueze operatia de teama ca ar putea fi trasi la raspundere in instanta. Masura a nemultumit comunitatile de musulmani si evrei.

Diplomatii germani au avertizat ca aplicarea deciziei va aminti de legile rasiste ale lui Hitler, iar imaginea tarii va avea de suferit. Guvernul a elaborat, acum, un proiect de lege care confirma ca parintii pot hotari circumcizia copiilor de sex masculin, daca este efectuata de medici sau alte persoane calificate.

Legea, care urmeaza sa fie adoptata de parlament, se refera doar la baieti. Ramane interzisa mutilarea genitala a fetelor, practicata, de asemenea, de unele comunitati islamice. In Germania traiesc patru milioane de musulmani, cei mai multi de origine turca, si aproape 200.000 de evrei.

Una dintre membrele grupului punk Pussy Riot a fost eliberata... UPDATE! Premiul Nobel pentru literatura a fost castigat de chinezul Mo Yan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x