Antena Căutare

Cocaină diluată cu ulei de motor, afacerea unei grupări de traficanți din Spania. Printre ei se aflau și români

O grupare din Spania, care avea membrii români, dilua cocaina cu ulei de motor.Procesul de multiplicare al drogurilor implica mai multe adaosuri de substanțe chimice. Cocaina a fost adusă din America de Sud, cu vaporul, ascunsă în ulei.

Cocaină diluată cu ulei de motor, afacerea unei grupări de traficanți din Spania. Printre ei se aflau și români
Cocaină diluată cu ulei de motor

A fost descoperit un laborator clandestin cu 500 de kilograme de droguri, la desciderile Gărzii Civile Spaniole. Au fost arestate șapte persoane şi alte trei sunt investigate, în total şapte bărbaţi şi trei femei, de origine spaniolă, română (autoritățile spaniole nu au precizat numărul acestora) şi columbiană, care operau în patru provincii spaniole.

Autorităţile spaniole au efectuat o razie într-o hală industrială din apropiere de Madrid, unde au confiscat 14 recipiente ce conţineau 500 de kilograme de cocaină diluată în 2.700 de litri de ulei. Din acestea se puteau obţine circa 700 de kilograme de clorhidrat de cocaină, arată agențiile EFE și Agerpres.

Operațiune spectaculoasă! Peste 5 tone de droguri, transportate cu un submarin improvizat

Ancheta a început în luna mai, când a fost detectată o încărcătură de ulei vegetal industrial ce conţinea mai multe recipiente cu cocaină diluată.

Încărcătura ar proveni din Paraguay şi a fost importată de o companie cu sediul în Spania şi specializată în importul de uleiuri vegetale industriale, aceasta colaborând cu companii din sectorul producţiei de motoare.

Cocaina diluată în ulei a ajuns în Spania cu vaporul în diferite containere amestecate printre altele care nu conţineau droguri.

Traficanții amenajaseră în apropiere de Madrid o locaţie unde prelucrau drogurile cu diferite maşini artizanale. Erau stocate acolo peste 14 tone de produse folosite în acest proces, respectiv sodă caustică, acetonă, calciu şi acid sulfuric, fără nicio măsură de securitate şi control.

„Averea” unui oltean, culturi de cannabis indoor. Ce au descoperit procurorii DIICOT

Katherine Johnson, matematician NASA şi personaj principal în filmul „Hidden Figures”, a murit la vârsta de 101 ani... Alertă! Epidemia de coronavirus se extinde! Încă un pacient mort, în Italia! Care sunt orașele afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x