Antena Căutare

Katherine Johnson, matematician NASA şi personaj principal în filmul „Hidden Figures”, a murit la vârsta de 101 ani

Katherine Johnson, matematician NASA şi personaj principal în filmul „Hidden Figures”, a murit luni la vârsta de 101 ani, potrivit NBC.

Informaţia a fost confirmată de administratorul NASA.

Johnson „a fost un erou american şi moştenirea ei nu va fi uitată niciodată”, a spus Jim Bridenstine, administrator NASA, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Katherine Johnson a fost interpretată de Taraji P. Henson în filmul „Hidden Figures” (2016), nominalizat la Oscar, despre femeile de culoare a căror muncă la NASA a fost esenţială în Cursa Spaţială. În film au mai jucat Octavia Spencer, în rolul Dorothy Vaughan, şi Janelle Monáe, în rolul inginerei Mary Jackson.

Johnson a început să lucreze la National Advisory Committee for Aeronautics în 1953, la un laborator din Virginia. Ea a făcut apoi analiza traiectoriei misiunii Freedom 7 a lui Alan Shepard din 1961, care a reprezentat primul zbor cu echipaj uman în spaţiu al americanilor. A făcut parte din Flight Research Division şi a lucrat pentru modulul lunar al Apollo.

Sursa : news.ro

Germania: O maşină a intrat în mulţime la un carnaval. Cel puţin zece persoane au fost rănite... Cocaină diluată cu ulei de motor, afacerea unei grupări de traficanți din Spania. Printre ei se aflau și români...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x