Antena Căutare

Comisia Europeană cere României şi Suediei să respecte normele UE privind reciclarea navelor

Comisia Europeană (CE) cere României şi Suediei să îşi respecte obligaţia de a pune în aplicare integral legislaţia europeană privind reciclarea navelor, potrivit regulamentului UE.

Scopul acestui regulament este de a face reciclarea navelor mai ecologică şi mai sigură, iar principalul său obiectiv este de a garanta că navele care navighează sub pavilionul unui stat membru al UE sunt reciclate într-un mod sigur şi durabil.

”Este esenţial ca statele membre să desemneze autorităţile, administraţiile şi persoanele de contact competente, precum şi să instituie dispoziţii de drept intern referitoare la asigurarea respectării acestor norme ale UE şi la sancţiunile aplicabile. Toate aceste obligaţii trebuiau îndeplinite până la 31 decembrie 2018”, se arată în comunicat.

În iunie 2019, Comisia a trimis ambelor state membre o scrisoare de punere în întârziere, deoarece acestea nu îşi îndepliniseră obligaţiile. Întrucât conformitatea nu a fost încă asigurată, Comisia a decis să trimită un aviz motivat.

”România şi Suedia au acum la dispoziţie două luni pentru a remedia situaţia prin desemnarea autorităţilor şi stabilirea sancţiunilor. În cazul în care România şi Suedia nu iau măsuri în următoarele două luni, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în legătură cu acest caz”, se arată în comunicat.

Sursa : news.ro

Scheletul unei CREATURI surprins pe o plajă din Scoția! "Este monstrul Loch Ness"... UE avertizează împotriva unei confruntări între forţele turce şi ruse în Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x