Antena Căutare

Comisia Europeana: Romania sta bine la lupta impotriva coruptiei, numai pe hartie

Romania sta bine la capitolul lupta impotriva coruptiei, insa numai pe hartie. Cand vine vorba de rezultate concrete, stam mult mai prost. Mai exact, cazurile de coruptie la nivel inalt stau prea mult pe rolul instantelor, riscand sa fie prescrise - acestea sunt concluziile ultimului raport al Comisiei Europene pe tema Justitiei din tara noastra, care va fi facut public miercuri.

Comisia Europeana apreciaza ca realizarile Directiei Nationale Anticoruptie in investigarea si urmarirea cazurilor de coruptie la nivel inalt sunt convingatoare, insa rezultatele obtinute de instante arata o imagine mixta.

Desi majoritatea cazurilor sunt judecate intr-o perioada de trei ani, un numar semnificativ de dosare in care sunt implicati demnitari depasesc acest termen.

Potrivit Comisiei, instantele tind sa adopte o abordare permisiva si excesiv de precauta fata de provocarile procedurale ridicate de inculpati, cum ar fi cererile pentru expertize suplimentare, amanarea de audieri sau exceptii procedurale.

Raportul mai arata ca rezultatele in lupta impotriva coruptiei depind de vointa politica si de angajamentul justitiei. E drept ca de la ultima evaluare, tara noastra a corectat unele aspecte, insa tot trebuie sa ia masuri urgente pentru a se asigura ca deciziile finale sunt luate rapid in cazurile importante de coruptie la nivel inalt, iar prescriptiile sa fie evitate in toate cazurile - este concluzia expertilor europeni.

Sursa: Antena3

Presa rusa ironizeaza Romania: Scutul antiracheta, furat de romi pana in 2018... VIDEO! Furtuna de nisip in Phoenix...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x