Antena Căutare

Companiile aeriene ar putea fi scutite de taxa europeana pentru emisiile de dioxid de carbon

Comisia Europeana a propus ca taxa pentru emisiile de carbon, aplicata companiilor aeriene cu zboruri spre si dinspre tarile europene, sa fie suspendata timp de un an

Decizia vine in urma unor presiuni puternice facute de Statele Unite, China si India, ce au cerut revizuirea acestei taxe, amenintand chiar cu un razboi comercial.

Connie Hedegaard, comisarul pentru Politici Climatice al UE, a declarat ca "va opri ceasul" timp de un an, pentru a stabili o atmosfera pozitiva in cadrul negocierilor pentru a se ajunge la un acord global.

Cu toate acestea, zborurile din interiorul Uniunii Europene vor fi in continuare taxate ca pana acum, iar tarile membre UE vor trebui sa accepte exceptiile anuntate de Connie Hedegaard. Comisarul a promis ca regulile de taxare nu vor fi schimbate, daca dupa acest an de pauza nu se va ajunge la un acord international care sa prevada un plan alternativ de reducere a emisiilor de carbon.

Uniunea Europeana a introdus aceasta taxa de la 1 ianuarie, insa peste 20 de tari din afara UE, in frunte cu SUA, Rusia, India si China s-au opus.

Aplicatiile online, cele mai noi arme folosite de pedofili... Seful DIAS Constanta, care a pozat gol in sala de antrenament, a ajuns in presa britanica. The Sun: "SWAT AN IDIOT&...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x