Antena Căutare

Congresul SUA a votat in favoarea reformei in sanatate a lui Obama

O prima victorie importanta pentru Barack Obama, presedintele SUA: Congresul a votat in favoarea introducerii mult-discutatei reforme in sistemul de sanatate, care inseamna, practic, ca peste 32 de milioane de americani care pana acum nu aveau nici un fel de asigurare vor beneficia de servicii gratuite de baza in spitale.

Seara trecuta, Congresul SUA, dominat de reprezentantii Partidului Democrat din care face parte si presedintele Obama, a votat cu 219 la 212 in favoarea introducerii reformei in sanatate, una dintre promisiunile de baza din campania electorala a lui Obama. Toti republicanii din Congres au votat impotriva reformei, ba chiar si 34 de democrati.

Practic, 32 de milioane de americani care pana acum nu aveau nici un fel de asigurare si trebuiau sa plateasca orice serviciu, vor fi inclusi intr-un sistem prin care cheltuielile minime (consultatii, medicamente obligatorii, etc) vor fi suportate de catre stat. Oamenii se vor inscrie intr-un sistem de asigurare ieftin, care pana in acest moment nu era disponibil persoanelor cu venituri scazute.

Mai mult, reforma in sanatate va urmari sa elimine abuzurile de pe piata companiilor de asigurare din SUA care domina in acest moment sistemul de sanatate american, unul privatizat 100%.

Pentru a suporta financiar aceste schimbari in legislatie, bugetul SUA va avea nevoie de peste 400 de miliarde de dolari doar in urmatorii 10 ani, insa o parte importanta a sumei va fi suportata de catre industria farmaceutica.

Sistemul de sanatate american reprezinta a sasea parte, ca putere financiara, din intreaga economie.

In ultima perioada, Barack Obama a strabatut patru state americane si a avut peste 60 de intalniri prin care a incercat sa-si aduca voturile necesare implementarii reformei.

Economia Greciei mai rezista fara imprumuturi doar o luna!... Barack Obama a semnat cu 20 de stilouri Legea Reformei in Sanatate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x