Căutare Live

Consiliul Europei vrea sa interzica avorturile selective in functie de sex

Consiliul Europei vrea sa interzica medicilor sa le mai dezvaluie parintilor daca bebelusul va fi baiat sau fata. Oricat de ciudata ar parea ideea, exista totusi si o parte buna. Decizia, aflata inca in dezbatere, vrea sa puna capat avorturilor selective in functie de sex. Acestea sunt practici des intalnite mai ales in Armenia, Azerbaijan sau Albania.


De aceasta bucurie ar putea fi lipsite viitoarele mamici. Consiliul Europei ar vrea sa interzica medicilor sa mai dezvaluie parintilor sexul bebelusului, pentru a pune capat avorturile selective practicate inca in tari ca Armenia, Azerbaijan sau Albania. Decizia ar afecta 47 de state, membre ale organizatiei internationale, inclusiv Romania, chiar daca la noi practica este, potrivit medicilor, innexistenta.

Aproximativ 70% dintre viitorii parinti de la noi isi doresc sa stie daca in burta mamei creste un baiat sau o fata. Daca proiectul va deveni lege, s-ar putea sa o faca exact ca pe vremea bunicii. Un prim exemplu, testul cu sarea.

O decizie va fi luata luna viitoare, cand proiectul va fi dezbatut in cadrul Adunarii Parlamentare a Consiuliului Europei.

VIDEO! 9/11: Patru romani, printre victimele de la WTC. Vezi povestile lor!... Arma mortala biologica: milioane de animale create sa-si distruga speciile...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri