Antena Căutare

Controversatul ACTA , aproape inlaturat de Parlamentul European

Acordul social pentru combaterea contrafacerii este un document care prevede limitarea liberei exprimari in mediul online. In ceea ce priveste Uniunea Europeana, acordul este ca si respins, trei comisii exprimandu-si raspunsurile negative in legatura cu punerea sa in vigoare.

ACTA a primit aviz negativ din partea a trei comisii europene, si anume cea pentru industrie, pentru justitie si cea pentru drepturile omului. Insa, din pacate, deznodamantul controversatului acord mai are de trecut un prag.

Votul decisiv va avea loc in comisia pentru comert international, pe data 21 iunie. Raspunsul final va urma apoi sa fie aprobat de forul decizional din Parlamentul European, in luna iunie a acestui an.

Negociat de Uniunea Europeana, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic si Elvetia, ACTA are rolul de a combate contrafacerea de medicamente, piese auto si pirateria pe internet.

Foto: novinite.com

Siria: Rusia isi ia mana dupa Bashar Al-Assad... Der Spiegel: "Noul cult al lui Horthy incepe sa prinda contur in Ungaria"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x