Antena Căutare

Corbyn, de acord cu Johnson cu privire la alegeri anticipate, cu o condiţie

Liderul principalului partid britanic aflat în opoziţie Jeremy Corbyn consideră că alegeri legislative anticipate este necesar să aibă loc imediat ce este îndepărtat riscul unei ieşiri fără acord a regatului Unit din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Liderul principalului partid britanic aflat în opoziţie Jeremy Corbyn consideră că alegeri legislative anticipate este necesar să aibă loc imediat ce este îndepărtat riscul unei ieşiri fără acord a regatului Unit din Uniunea Europeană, relatează AFP.

”Această criză poate fi rezolvată doar prin alegeri generale”, a pledat Jeremy Corbyn marţi, la Congresul anual al Partidului său Laburist, la Brighton, în sudul Angliei.

Aceste alegeri ar trebui să aibă loc ”imediat ce ameninţarea acestui Guvern” cu o ieşire fără acord a regatului din Uniune (”no deal”) va fi îndepărtată, a subliniat el în faţa membrilor formaţiunii.

”Această condiţie a fost introdusă în lege de către deputaţi înainte ca Boris Johnson să închidă în mod ilegal Parlamentul”, a continuat el. ”Aceasta este o protecţie esenţială”, a apreciat liderul laburist.

Înainte să fie suspendat, la 10 septembrie, Parlamentul a adoptat prin vot o lege care-l obligă pe premierul conservator să ceară o amânare cu trei luni a Brexitului, prevăzut la 31 ianuarie, în cazul în care nu se ajunge la un acord cu UE până la 19 octombrie, după summitul european de la 17-18 octombrie la Bruxelles.

Marţi, într-o hotărâre istorică, Curtea Supremă, cea mai înaltă jurisdicţie a regatului, a găsit ”Ilegală” decizia lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul timp de cinci săptămâni. Acesta s-a reunit din nou miercuri.

”S-a recunoscut că Boris Johnson a înşelat ţara”, a acuzat liderul laburist, apreciind că premierul ”trebuie acum să demisioneze”.

Seumas Milne, însărcinat cu comunicarea lui Jeremy Corbyn, a declarat presei că Partidul Laburist va folosi ”orice mecanism” pentru a se asigura că riscul unei ieşiri fără acord a regatului din Uniune înainte de alegeri este îndepărtat.

După hotărârea Curţii Supreme, Boris Johnson şi-a reiterat îndemnul la alegeri anticipate, îndemnându-l pe liderul laburist ”să ceară alegeri”.

Sursa : news.ro

Este nevoie să fie salvate oceanele pentru a salva umanitatea, constată GIEC într-un raport alarmant... VIDEO / Bon Bon și-a pierdut stăpânii, însă i-a așteptat timp de patru ani în aceeași intersecție. A suportat frigul, fo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x