Antena Căutare

Coreea de Nord ar fi reluat testele cu rachete, în timp ce atenția lumii se concentrează pe războiul dintre Rusia și Ucraina

Coreea de Nord ar fi lansat ”o posibilă rachetă balistică”, a transmis Biroul premierului japonez. Autoritățile au transmis că vor informa publicul îndată ce vor fi disponibile noi informaţii, relatează CNN.

king jong un tine un discurs in coreea de nord
Coreea de Nord ar fi lansat ”o posibilă rachetă balistică”, a transmis Biroul premierului japonez. Autoritățile au transmis că vor informa publicul îndată ce vor fi disponibile noi informaţii, relatează CNN. | Profimediaimages.ro

Şi armata sud-coreeană a anunţat că nord-coreenii au lansat un proiectil sau proiectile încă necunoscute.

Posibila rachetă a fost lansată către est din Coreea de Nord, au susţinut oficialii sud-coreeni.

Ce spun oficialii din Coreea de Sud despre racheta balistică

Șefii Statului Major Comun din Coreea de Sud (JCS) au raportat că Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică către mare, în largul coastei sale de est, dintr-o locație din apropiere de Sunan, unde se află aeroportul internațional Phenian.

Aeroportul a fost locul unde s-au efectuat teste de rachete, inclusiv o pereche de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune lansate pe 16 ianuarie.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Racheta de duminică a zburat la o altitudine maximă de aproximativ 620 km (385 mile), cu o rază de acțiune de 300 km (186 mile), a spus JCS.

Analiştii au spus că datele nu se potrivesc îndeaproape cu testele anterioare şi au sugerat că ar putea fi o rachetă balistică cu rază medie.

„Au fost lansări frecvente de la începutul anului, iar Coreea de Nord continuă să dezvolte rapid tehnologia rachetelor balistice”, a declarat ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, într-o declarație televizată. ”Coreea de Nord amenință securitatea Japoniei, a regiunii și a comunității internaționale, a mai adăugat el, conform CNBC.

Coreea de Nord a făcut mai multe lansări de rachete în ianurie

Posibila lansare de rachetă este prima din 29 ianuarie, când Coreea de Nord a lansat ceea ce a susţinut că este o rachetă balistică cu rază intermediară, Hwasong-12, racheta cu cea mai lungă rază lansată din 2017.

Citește și: Război Ucraina - Rusia: Mia s-a născut în stația de metrou unde mama se adăpostea de bombe. Imaginile au emoționat întreaga lume

În ianuarie, a fost înregistrat un număr record de lansări, Coreea de Nord lansând o succesiune de rachete, cele mai multe cu rază scurtă de acţiune.

Lansarea de duminică are loc cu mai puţin de două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale din Coreea de Sud, programate în 9 martie, în care Coreea de Nord se profilează a fi o temă de campanie importantă.

Grupul Anonymous, mesaj important pentru Vladimir Putin. Ce planuri au hackerii: „Vei cunoaşte mânia deplină a hackerilo... Klaus Iohannis, anunț important despre ajutorul pe care îl trimite Guvernul României în Ucraina. Ce mesaj a transmis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x