Căutare Live

Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Ținând în mână un număr de telefon mobil al unei femei pe care nu o întâlnise niciodată, Nataliya Ableyeva a trecut sâmbătă granița dintre Ucraina în Ungaria, împreună cu cei doi copii necunoscuți, pe care i-a salvat din mijlocul războiului dintre Ucraina și Rusia.

Ținând în mână un număr de telefon mobil al unei femei pe care nu o întâlnise niciodată, Nataliya Ableyeva a trecut sâmbătă granița dintre Ucraina în Ungaria, împreună cu cei doi copii necunoscuți, pe care i-a salvat din mijlocul războiului dintre Ucraina și Rusia.

Captura Youtube

Copiii unui străin, căci femeia nu-l cunoștea pe bărbatul care a implorat-o să-i ia pe copiii săi cu ea.

Nataliya aștepta la punctul de trecere a frontierei de pe partea ucraineană, când a întâlnit un bărbat de 38 de ani din orașul ei natal, Kamianets-Podilskyi. Acesta îi avea alături pe fiul și fiica lui.

Polițiștii de frontieră nu l-au lăsat să treacă. Ucraina a interzis tuturor bărbaților ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să plece, astfel încât să poată lupta pentru țara lor.

Citește și: Grupul Anonymous, mesaj important pentru Vladimir Putin. Ce planuri au hackerii: „Vei cunoaşte mânia deplină a hackerilor lumii”

„Tatăl lor pur și simplu mi-a predat cei doi copii și a avut încredere în mine, dându-mi pașapoartele lor ca să-i aduc”, a spus Ableyeva, în vârstă de 58 de ani, în timp ce ținea în brațe băiatul pe care îl cunoștea de doar câteva ore.

Mama ucraineană a copiilor era în drum din Italia pentru a-i întâlni și a-i duce în siguranță, i-a spus tatăl. I-a dat lui Ableyeva numărul ei de mobil și și-a luat rămas bun de la copiii lui. Poate ultimul rămas bun, căci s-a întors să lupte contra rușilor pentru a își apăra patria.

Nataliya Ableyeva și-a lăsat copiii majori în Ucraina

Cu inima bucăți, Ableyeva și-a lăsat în urmă cei doi copii adulți în Ucraina. Unul polițist, celălalt asistent medical, niciunul nu putea părăsi Ucraina conform decretului de mobilizare.

Așa că i-a luat de mână pe cei doi copii mici și împreună au trecut granița, departe de bombardamentele care le distrugeau țara.

Citește și: Război Ucraina - Rusia: Mia s-a născut în stația de metrou unde mama se adăpostea de bombe. Imaginile au emoționat întreaga lume

Pe partea maghiară la Beregsurany, ei au așteptat, așezați pe o bancă lângă un cort amenajat pentru refugiați.

Băiețelul plângea când i-a sunat telefonul mobil. Era mama lui, care era aproape la punctul de frontieră.

Când a sosit Anna Semyuk, în vârstă de 33 de ani, și-a îmbrățișat fiul și s-a dus la fiica ei, care era întinsă în spatele unei mașini și înfășurată într-o pătură roz.

Apoi i-a mulțumit lui Ableyeva și cele două femei s-au îmbrățișat câteva minute, după care au început să plângă în hohote/

„Tot ce le pot spune copiilor mei acum este că totul va fi bine”, a spus Semyuk, conform Reuters.

Citește și: Ce este și cu ce se ocupă Anonymous, gruparea de hackeri care a declarat ”război cibernetic” Rusiei. De ce poartă faimoasa mască

Ce este războiul hibrid și cum se spune că Rusia folosește această tactică în Ucraina... Rezultate extrageri Loto 27 februarie 2022. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și N...
Parteneri
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Catine.ro
Ultimele știri
x