Antena Căutare

Coreea de Nord va face un test nuclear care vizeaza Statele Unite, „inamicul declarat al poporului"

Coreea de Nord intentioneaza sa efectueze un nou test nuclear si sa lanseze mai multe rachete cu raza lunga de actiune. Toate acestea fac parte dintr-o noua faza a confruntarii cu Statele Unite, „inamicul declarat al poporului coreean”, au anuntat autoritatile de la Phenian.

Cel de-al treilea test nuclear vine ca un raspuns la sanctiunile primite de Coreea de Nord din partea Organizatiei Natiunilor Unite. Marti, Consiliul de Securitate al ONU a votat o rezolutie ce impune sanctiuni extinse impotriva statului comunist. Masura a fost ceruta de Statele Unite, Coreea de sud si Japonia, ca urmare a lansarii unui satelit de catre nord-coreeni, considerat o racheta balistica.

Comisia de Aparare Nationala din Coreea de Nord a transmis un mesaj, intitulat „Declansarea unei confruntari totale pentru a salva suveranitatea natiunii si poporului", prin care a anuntat urmatorul test nuclear.

"Propulsoarele cu raza lunga de actiune pe care vom continua sa le lansam si testul nuclear de inalt nivel pe care il vom efectua vizeaza inamicul nostru declarat, Statele Unite", a precizat comisia.

De asemenea, singura solutie pentru rezolvarea conflictului cu SUA este violenta, conform oficialilor de la Phenian: "Diferendele cu Statele Unite se rezolva prin forta, nu prin cuvinte".

Este posibil ca la acest test, statul condus de Kim Jong-un sa foloseasca o bomba cu uraniu, nu cu plutoniu, asa cum s-a intamplat la experimentele precedente. Afirmatia ii apartine unui specialist in studii nord-coreene de la o universitate din Coreea de Sud, citat de AFP.

Foto: presstv.ir

Solutii naturale: Britanicii fac oameni de zapada ca sa scape de inundatii... Femeile din armata americana vor primi dreptul de a participa in lupte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x