Antena Căutare

Femeile din armata americana vor primi dreptul de a participa in lupte

Armata americana le va permite oficial femeilor sa participe in lupte. Secretarul Apararii, Leon Panetta, urmeaza sa faca anuntul oficial si sa notifice Congresul in legatura cu aceasta schimbare in politica armatei.

Leon Panetta a luat aceasta decizie sfatuit de genralul Martin Dempsey, care detine cel mai inalt grad in armata americana. Pana acum, femeile din armata au participat neoficial in conflictele fara linie de front din Irak si Afganistan, in care inamicii se amesteca in populatia civila.

De asemenea, femeile nu aveau voie sa faca parte dintr-o sectiune a infanteriei sau sa conduca un tanc, relateaza Mediafax. In prezent, armata SUA are in componenta peste 200.000 de femei.

Regula pe care secretarul Apararii isi doreste sa o elimine a fost instituita in 1994. Aceasta este una dintre ultimele decizii luate de Leon Panetta, care urmeaza sa isi incheie mandatul la mijlocul lunii februarie.

Foto: mysynonym.com

Coreea de Nord va face un test nuclear care vizeaza Statele Unite, „inamicul declarat al poporului"... 15.000 de crocodili au scapat dintr-o ferma. Una dintre reptile a fost prinsa pe terenul de rugby al unei scoli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x