Antena Căutare

Coronavirusul a schimbat salutul în China! Ce gest fac oamenii atunci când se întâlnesc, ca să fie politicoși - Video

Coronavirusul a schimbat salutul în orașe din China, unde oamenii încearcă să evite cât se poate de mult contactul, de teama infectării.

Coronavirusul a schimbat salutul în China! Ce gest fac oamenii atunci când se întâlnesc, ca să fie politicoși - Video
Coronavirusul a schimbat salutul în China! Ce gest fac oamenii atunci când se întâlnesc, ca să fie politicoși

Într-o înregistrare video se vede cum un bărbat, care poartă mască de protecție pe față, își ține mâinile în buzunare, după ce iese dintr-o dubiță. Când un prieten se apropie să îl salute cu o strângere de mână, el refuză și, în schimb, îl salută cu un gest făcut cu piciorul.

Mai exact, bărbatul a întins un picior spre prietenul său, pentru o atingere ușoară, ca să evite contaminarea cu coronavirus. Acest gest a fost numit pe internet „salutul Wuhan”.

Experți în sănătate din întreaga lume au avertizat împotriva strângerilor de mână, deoarece un astfel de contact ar putea duce la transmiterea coronavirusului de la o persoană la alta.

Ce poți să faci ca să nu te infectezi cu coronavirus. Top 7 măsuri importante de autoprotecție

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis, luni, că în afara Chinei, coronavirusul se răspândeşte în prezent mai rapid decât în interiorul acestei ţări. Evoluția conduce lumea în teritoriu necunoscut, dar epidemia poate încă să fie ţinută sub control.

În ultimele 24 de ore, în afara Chinei au fost raportate de aproape două ori mai multe cazuri decât în China, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că riscul de răspândire a coronavirusului este acum foarte ridicat la nivel global. Un al patrulea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat, marți, în România. Mai multe detalii, în articolul: Încă un caz de coronavirus în România. Pacientul infectat cu Covid-19 se află în Timișoara

Netanyahu, bine plasat, în urma marii sale victorii în alegeri, să conducă un guvern... Papa Francisc a fost testat negativ pentru coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x