Antena Căutare

Comunitățile românilor din Italia sunt în alertă. Coronavirusul face primele victime lângă Milano: Bărbat infectat, dus la terapie intensivă

Trei persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus în Italia, a anunţat vineri regiunea nordică Lombardia, acestea fiind primele cazuri de contaminare locală cu boala potenţial letală înregistrate în această ţară. Sute de mii de români sunt stabiliți în acea zonă din Peninsulă. 

Comunitățile românilor din Italia sunt în alertă. Coronavirusul face primele victime lângă Milano: Bărbat infectat, dus la terapie intensivă
Italia, stare de urgență din cauza coronavirusului

În încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului, autorităţile au solicitat locuitorilor localităţilor nordice Codogno şi Castiglione d'Adda să rămână în spaţii închise şi să evite adunările sociale. "Am introdus o carantină obligatorie pentru toţi cei care au intrat în contact cu pacienţii testaţi pozitiv'', a declarat presei premierul italian Giuseppe Conte, adăugând că persoanele care s-au deplasat în ultimele două săptămâni în ''zone de risc'' ar trebui să stea acasă.

Primul italian infectat a intrat în contact cu o cunoștință recent venită din China

Giulio Gallera, membru al guvernului regional din Lombardia, a declarat că pacientul depistat iniţial s-a îmbolnăvit după ce s-a întâlnit cu o cunoştinţă care s-a întors recent din China. El se află la terapie intensivă.

Celelalte două persoane infectate sunt soţia bărbatului în vârstă de 38 de ani şi unul dintre prietenii săi. Niciunul dintre cei trei nu a fost în China.

Citește și: Românii de pe nava Diamond Princess, care au cerut repatrierea, nu sunt infectați cu coronavirus. Cei șase vor fi aduși în România

Autorităţile locale îi monitorizează pe toţi cei care au intrat în contact cu aproximativ o sută de persoane testate pentru virus. ''Majoritatea contactelor celor testaţi pozitiv pentru coronavirus au fost identificate şi supuse testelor şi măsurilor necesare", au declarat reprezentanţii regiunii într-un comunicat.

Anterior zilei de vineri, doar trei persoane fuseseră testate pozitiv în Italia cu virusul care a apărut în oraşul chinez Wuhan la sfârşitul anului trecut.

Doi turişti chinezi care au venit din Wuhan au fost testaţi pozitiv în Roma la sfârşitul lunii ianuarie, iar un italian, care s-a întors dintr-un oraş din China cu o cursă aeriană specială cu circa 56 de cetăţeni repatriaţi, a fost spitalizat o săptămână mai târziu.

În China au fost înregistrate peste 75.400 de cazuri de coronavirus, iar 2.236 de persoane au decedat, majoritatea în provincia Hubei şi în capitala acesteia, Wuhan.

Mii de algerieni au marcat 1 an de la protestele care au dus la demisia preşedintelui Bouteflika şi au cerut noi reforme... Cercetătorii de la Hong Kong au publicat o nouă imagine a virusului la microscop. Cazurile de infectare cu coronavirus î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x