Antena Căutare

Dramă de nedescris în Italia. Familiile își înmormântează rudele răpuse de coronavirus pe programări, iar crematoriile funcționează 24 de ore din 24 

Numărul persoanelor decedate în Italia din cauza noului tip de coronavirus a depășit 2.500, iar situația nu pare să se îmbunătățească, întrucât autoritățile au anunțat alte mii de îmbolnăviri. 

Dramă de nedescris în Italia. Familiile își înmormântează rudele răpuse de coronavirus pe programări, iar crematoriile funcționează 24 de ore din 24 
Dramă de nedescris în Italia. Familiile își înmormântează rudele răpuse de coronavirus pe programări, iar crematoriile funcționează 24 de ore din 24

Situația este dezastruoasă în provincia Bergamo din Italia, care este cea mai afectată de epidemia de coronavirus. Ba mai mult, acolo, crematoriul a ajuns să funcționeze 24 din 24 de ore.

Conform Washington Post, bisericile din Italia sunt pline de sicrie, dar și morgile a două spitale ori a unui cimitir.

BREAKING NEWS. Noi măsuri drastice în România. Se închid restaurantele, se suspendă zboruri: „Nu închidem oraşe, nu raţionalizăm alimente”

Noul coronavirus a ucis peste 2.500 de persoane în Italia, iar rubrica de decese din ziarul local se întinde pe 10 pagini, fapt comparat de editorul-şef cu un verirabil ”jurnal de front”.

Înmormântările și doliul se desfășoară, de asemenea, în completă izolare, în prezența unui singur preot și a unui angajat al pompelor funebre, în vreme ce rudele celui decedat, dacă nu sunt şi ele deja în carantină, nu au oricum voie să fie prezente.

De asemenea, presa internațională scrie că în Bergamo s-au stins atât de mulți oameni, încât există liste de așteptare pentru înmormântări și incinerări.

În Bergamo, peste 350 de oameni și-au pierdut viețile, iar dintre aceștia mai bine de 200 s-au stins doar în regiunea Lombardia. Iar situația nu e roz nici în alte orașe, unde s-au stins zeci de persoane.

În plină pandemie de coronavirus, o petrecere cu zeci de participanți a fost întreruptă de polițiști. Ce au pățit petrecăreții

”Morgile şi instituţiile de sănătate publică se află în stare de colaps", este de părere un antreprenor de pompe funebre. ”Nu am fost deloc pregătiţi pentru o astfel de situaţie".

Având în vedere această situație dezastruoasă, autoritățile recomandă și folosirea crematorului. În Italia, în prezent, slujbele de înmormântare în biserici sunt interzise, la fel ca și accesul în cimitire este interzis publicului.

Italia are peste 2500 de persoane decedate din cauza coronavirusului

Agenţia de Protecţie Civilă din Italia a anunţat marţi 345 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore, bilanţul epidemiei de coronavirus ajungând la 2.503 morţi în această ţară, una dintre cele mai afectate din lume, potrivit Agerpres.

Numărul total de cazuri de coronavirus în Italia, cea mai grav afectată ţară din Europa, a crescut la 31.506 de la 27.980, o creştere cu 12,6%, cea mai mică rată de creştere înregistrată de la apariţia epidemiei în ţară pe 21 februarie.

Dintre cei infectaţi iniţial, 2.941 s-au recuperat complet, comparativ cu 2.749 cu o zi înainte. Circa 2.060 de persoane se aflau la terapie intensivă, faţă de 1.851 în urmă cu 24 de ore.

Donald Trump vrea ca unii americani să primească imediat 1.000 de dolari pentru atenuarea şocului economic provocat de c... Așa arată medicii și asistentele care îngrijesc bolnavii de coronavirus în Italia, la sfârșitul turelor obositoare. Aten...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x