Antena Căutare

Criza financiara din Europa creste rata sinuciderilor

Criza finaniara din Europa determina tot mai multi oameni sa-si puna capat zilelor. Rata sinuciderilor a crescut, iar autoritatile au ignorat oamenii obisnuiti in eforturile lor de a readuce economiile la nivelul anterior, comenteaza The Independent, citat de Mediafax.

Cercetatorul britanic David Stuckler a aratat intr-o serie de articole socante publicate in The Lancet, ca rata sinuciderilor a crescut in Europa de la instalarea crizei financiare in 2008, existand o corelatie stricta intre aceasta si intensitatea crizei, scrie The Independent.


In 2006 el estima ca din cauza noilor crize economice "va creste rata sinuciderilor in randul persoanelor mai tinere de 66 de ani". Dupa doi ani, predictia lui s-a adeverit: pe masura ce tot mai multe persoane au ramas somere, tendinta s-a concretizat intr-o crestere a numarului de sinucideri. "In 2008, cresterea a fost mai mica de 1 la suta in noile state membre (UE), dar in cele mai vechi a fost de aproximativ 7 la suta. In toate tarile rata sinuciderilor a crescut in 2009", a afirmat el.

Sinuciderea pensionarului grec Dmitiris Christoulas, miercuri, in centrul Atenei, a atras atentia asupra acestui fenomen pe care autoritatile europene l-au ignorat multa vreme, in timp ce se luptau sa readuca economiile la nivelul de dinaintea crizei

Exemplul din Grecia este dublat de alte cazuri din Uniunea Europeana, in special Italia, unde rata sinuciderilor din cauza problemelor economice a crescut cu 24,6 la suta intre 2008 si 2010, in timp ce tentativele de sinucidere au crescut cu 20 la suta in aceeasi perioada.

Nicolas Sarkozy a interzis branza in meniurile de la Palatul Elysee. De vina este dieta!... VIDEO! Un ciclist, urmarit de politie pentru ca a depasit 100 de km/h...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x