Antena Căutare

Criza umanitara la granita turco-siriana: Zeci de mii de refugiati traiesc in conditii greu de imaginat

Vesti tot mai rele din Siria. Insurgentii sirieni au doborat, ieri, un elicopter militar. Aparatul s-a prabusit in flacari chiar in capitala tarii, Damasc. Potrivit Departamentului de Stat american, mai mult de 300 de oameni au fost ucisi, in ultimele zile, in luptele din capitala. In acest timp, o drama umanitara se desfasoara la frontiera Turciei cu Siria. Peste 80.000 de sirieni, inspaimantati de violente, au reusit sa treaca granita, dar alti 10.000 sunt, deocamdata, blocati, pana cand autoritatile turce vor amenaja noi tabere pentru primirea lor. Organizatia Sirienilor Liberi din Romania a surprins cu o camera de filmat conditiile groaznice in care traiesc cei fortati sa fuga din Siria.

Zilnic, scene sfasietoare se consuma la frontiera estica a Turciei. Jumatate dintr-un grup de refugiati e in siguranta, in Turcia, iar cealalta jumatate este inca in agonie, pe teritoriul sirian. Drumul ce-i desparte pe oameni joaca si rol de frontiera intre cele doua tari. Alungati de luptele sangeroase din orasele siriene, majoritatea sunt flamanzi, nedormiti si speriati. La orice pas se tem ca sunt urmariti de oamenii lui Bashar al Assad.

In tabara sosesc refugiati zilnic. Spre uluirea jurnalistilor straini, oamenii coboara din doua masini de transportat animale. In interiorul tarii, insa, alte sute de mii de sirieni sufera din cauza lipsurilor. Iar medicii nu mai au cu ce trata bolnavii. Echipa din Romania a organizatiei Siria Libera a venit in ajutor cu o ambulanta dotata cu tot ce e necesar.

Haosul amplifica drama refugiatilor. Potrivit estimarilor, peste 200.000 de sirieni s-au refugiat in tari straine, din cauza luptelor. Pana acum, aproximativ 25.000 de persoane si-au pierdut viata in razboiul civil.

Furtuna tropicala Isaac: Presedintele SUA a decretat STARE DE URGENTA in Louisiana... Sondaj: Barack Obama si Mitt Romney, la un procent diferenta in cursa pentru Casa Alba ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x