Antena Căutare

Cum a arătat prima zi de libertate în Italia. Din 4 mai, aproape toată Europa este mai relaxată | VIDEO

Este ziua libertăţii mult aşteptate în Europa. Dar relaxarea se face cu maximă vigilenţă. În Italia, cea mai afectată ţară de pandemie, milioane de oameni s-au întors la muncă. Iar apoi, au umplut parcurile.

Şi spaniolii au ieşit astăzi la restaurante pentru prima dată după izolare. Totuşi, în unele oraşe, entuziasmul i-a făcut pe oameni să uite de distanţarea socială.

Studenţi rămaşi în carantină în ultimele două luni, dar şi oameni de rând, nerăbdători să îşi revadă familiile după 57 de zile departe de ele, au umplut gările din nordul Italiei. Liberi, dar precauţi, italienii au respectat în continuare distanţarea socială.

A fost prima zi de libertate în Italia după opt săptămâni de carantină

Milioane de oameni au revenit la muncă şi au umplut parcurile. Barurile şi restaurantele s-au redeschis şi ele, dar numai în sistem take-away. Adică, cel puţin deocamdată, italienii nu au voie să ia masa înăuntru.

Citește și: Oficial! Primul val al epidemiei covid-19 în Europa a trecut, mai puţin în România și alte patru țări

Mult mai accelerată pare să fie revenirea la normalitate în Spania, unde oamenii pot ieşi din nou la restaurant. Iar în Portugalia, magazinele mici, saloanele de înfrumuseţare şi librăriile şi-au reluat activitatea. Deocamdată, oamenii nu au voie să facă plajă. Pot intra în apă doar prin culoare speciale amenajate pe nisip. Surferii se bucură din plin de libertate.

Polonia a intrat deja în a doua etapă de relaxare. Hotelurile, magazinele, muzeele şi grădiniţele şi-au reluat, azi, activitatea.

Citește și: Veste excelentă! A apărut testul ce îți spune dacă ai fost infectat cu noul coronavirus: „Garantat, 100%! Nu există rezultate false!”

Şi ţările vecine revin treptat la normalitate. În Ungaria, magazinele, muzeele şi terasele s-au redeschis. Măsurile nu vor fi relaxate în Budapesta, acolo unde s-au înregistrat peste 70% din cazuri. Iar Serbia, ţara în care s-au impus cele mai drastice măsuri din Europa, cafenelele şi restaurantele primesc din nou clienţi. Distanţa socială rămâne, însă, literă de lege.

Primul val al epidemiei covid-19 în Europa a trecut, mai puţin în România, Bulgaria, Polonia, Suedia şi M.Britanie... Teledon contra pandemiei - OMS a salutat strângerea de 7,4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unui vaccin drept "...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x